Baderingen

Baderingen foto : Rogalands avis/Stavanger Byarkiv

Ungdomsband fra Tjensvoll som var aktive på 90-tallet.

I 1993 ble fem musikkinteresserte ungdomsskoleelever ved Gosen lei av at utfoldelsen av talentene begrenset seg til sang i dusjen og klimpring under dyna etter sengetid.  De drømte om å starte et band. Noen av medlemmene hadde tidligere spilt i The Hooligans

Gitaristene Ørjan og Endre slo seg sammen med noen andre, og begynte å øve i kjellerstua til sistnevnte. Etter frafall av noen medlemmer og diverse kriser, fikk de til slutt samlet en gjeng som fant tonen.  Det begynte å gå oppover. Under øvingene ble Baderingen bare bedre og bedre. Musikken deres var ganske sukkersøt til å begynne med, men ble etter hvert mer rocka.

Etter bandet begynte å ha konserter, fikk de fort oppmerksomhet. Ved påsketider i 1994 fikk de tilbud om lokale i «Kjelleren» på Tjensvoll bydelshus, og dermed kom de også med i RUF-prosjektet til Stavanger kommune. Dette fikk Baderingen noen skritt videre, for eksempel ble noen av sangene deres utgitt på CD.

Besetning: Sist kjente: Endre Damboe (gitar), Gølin Maria Ramstad (sang), Bjørnar Knudsen (bass), Ørjan Eskeland (gitar) og Bernt Yngve Kvam (trommer)

Andre: Johan Roumimper -vokal (senere kjent i Stavangers hip hop miljø som DJ Pang. Gikk bort i 2015) , Svein Olav Kersbergen -bass 

Relaterte band : Elak, Wellington, Third Avenue, Sleepyard, Detached, Nicoteenagers

 

Kilder: 
Baderingen
Etablert/født: 
1993
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.07.2016 - 09:39
Oppdatert dato: 27.06.2021 - 20:24
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

RUF-prosjektet

Get on with it!

2001

Tungesvik, Kissa

Rock er moralsk nedbrytende

1995
Toggle menu