Datakluss

DataKluss

Den særegne Haugesundsgruppa DataKluss ble stiftet påsken 1981.

Bandet ble frontet av vokalist Harry Nordskog, en av Haugalandets første punkere. Med seg på laget hadde Olav Halvorsen (bass) og Øystein Svendsen (trommer). Halvorsen ga seg september samme år, og ble erstattet avgitarist  Jan Ingvar Toft. Etter å ha lest en artikkel om datakluss forsinket oppskytingen av en romferje, var bandnavnet klart.

Medlemmene ble ofte intervjuet, og understreket alltid at DataKluss var et anarkistisk band.  Sjangeren var «datamusikk», hevdet de.  Låtene var selvkomponerte, med tekster på dialekt.

DataKluss var et opprørskt band. Den 6. februar 1982 vakte gruppa stor oppmerksomhet under en konsert i Stavanger. Etter opptredenen var over ble publikum anmodet om å gå til Håndverkerforeningens tomme lokaler på Skagen. Mange gjorde akkurat dette , noe som førte til at  39 ungdommer ble  arrestert, hvorav 16 var fra  Haugalandet.

DataKluss ble oppløst sommeren 1982, Toft ble erstattet av en annen gitarist kort tid før dette . Bandet har siden hatt flere gjenforeninger.

Se også: Oral Constitution, VampMånen Har Dotte NerSue The Manager , Bah!, Coitus 2, Kind Venue, Sviske-komplott

Video: 
Kilder: 

Historien om Haugalandet  1980-tallet- Tor Inge Vormedal

Datakluss
Etablert/født: 
1981
Aktive fra/til: 
1981 til 1982
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 30.01.2013 - 14:40
Oppdatert dato: 07.06.2023 - 15:46
Sist endret av: Joar.Kvanvik
Toggle menu