Egersunds Mandssangforening

Egersunds Mandssangforening og Egersund Musikkorps fra konserten på Kulå, Vedafjellet sommeren 2007.

Egersunds Mandssangforening er et aktivt kor med ca. 80 aktive sangere. Koret har siden det blev grunnlagt den 17. mai 1901 vært tilknyttet Agder Sangerforbund, nå Norges Korforbund, Sørlandet.

Koret holder til i Tonehuset i Egersund og har øvelse hver tirsdag kl. 19:00. Repertoaret er meget allsidig og spenner fra tradisjonelle mannskorsanger og kirkemusikk til spirituals, barbershop, shanties mm. hvor korets egne medlemmer er solister.

Egersunds Mandssangforening har som mål å ha en meget høy trivselsfaktor, takket være gjensidig respekt og omsorg for hverandre og gleden ved å møte både nye og gamle sangerbrødre. Øvelsene avsluttes alltid med sosialt samvær og samsang fra korets store repertoar.

Korets overordnede mål er å skape interesse for mannskorsang av høy kvalitet og arbeide for musikalsk utvikling samt å skape et godt sosialt miljø og bygge vennskap mellom sangerbrødre. Medlemmene rekrutteres stort sett fra lokalmiljøet og for tiden er det stor interesse for å bli medlem og sangerbroder.r.

Video: 
Kilder: 
Egersunds Mandssangforening
Etablert/født: 
1901
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 22.12.2014 - 16:30
Oppdatert dato: 24.05.2015 - 21:54
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu