Fence

Tjensvollbandet Fence var forankret i hippietiden.

Fence hadde utspring fra RUF-miljøet på Tjensvoll. Bandet besto i utgangspunktet av Lars Arne Lindland (gitar), Tor Kleppe (gitar), Thomas Aarup Skeie (trommer) og Rolv Christian Topdahl (bass) . Musikken baserte seg om det ordinære tenåringsliv, som “love”. Etter hvert ble vokalist Birgitte Benning med i bandet, noe som tilførte mye. Bandet beveget seg da mer i en psykedelisk  hippierock-retning. Da gikk det fortere fremover med konserter, samt innspilling av musikkvideo og demoer. 

Med stor dedikasjon til musikken, stod  Fence  på scenen uansett, selv om den skulle være full av vann. Dette var tilfellet under en opptreden i Egersund, hvor medlemmene bare ventet på en ulykke skulle skje i kombinasjon med alt det elektriske utstyret. De måtte da i midlertidig gi seg , i frykt for at scenetaket skulle gi etter av vannskader. 

I et annet tilfelle, hvor Fence spilte på en bygdefest i Rennesøy sammen med Amy Sexton, ble de tvangsforet på pølser og kaffe, begge deler kalde.  Etter å ha kommet seg på scenen langt om lenge, opptrådte  Fence  foran to fulle publikumere. 

Sent i 1998 byttet de navn til Volunteers, etter en Jefferson Airplane sang, grunnet det var et blitzband som het Fence. 

Kilder: 

Rogalands avis

Dalane Tidene

Fence
Etablert/født: 
1996
Aktive fra/til: 
1996 til 1998
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 16.02.2021 - 06:47
Oppdatert dato: 13.09.2022 - 11:25
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

RUF-prosjektet

Get on with it!

2001
Toggle menu