Frynsete på nervene

Frynsete på nervene er en råkketerapigruppe.

Det mesta vert ikkje så ein har tenkt seg, og ingen andre kan ein skulda på. Når kvardagen vert for tøff, møtast dei fire frynsekarane og spelar angstdempande råkkemusikk saman. Førebilete: Scorpions

 

"Har du noen gang være frynsete på nervene?

Da vi hørte bandet Frynsete På Nervene for første gang på lagerrommet til Big Dipper skjønte vi fort at dette var noe vi måtte ta tak i. Klassisk hardrock som ikke tar seg selv for seriøst, samtidig som det høres ut som om alt som blir beskrevet i de hårreisende tekstene er tappet fra selvopplevd kildemateriell. Skuffelsen var til å, bokstavelig talt, ta og føle på da vi kontaktet bandet og fant ut at vokalist og gitarist Åge Obrestad hadde kappet av deler av langfingeren i en arbeidsulykke, Tommi Iommi-style. Fremtiden for bandet så mer frynsete ut enn noen gang, men vi fikk i hvert fall gitt beskjed om at låten «Neste Helg» fortjente sin rettmessige plass som en A-side på en sjutommer.

Redningen kom i form av en protesemaker på Lillehammer som fikk bandet opp å gå igjen. Nå er bandet mer aktivt enn noen gang før og er aktuelle med singelen Neste Helg, som de slipper på egen label i samarbeid med oss her på Big Dipper. De staute guttene kommer fra henholdsvis Nærbø, Hommersåk og Sandnes og tekstene fremføres på klingende jærmål. A-siden er et klassisk oppgjør med seg selv der man lover dyrt og hellig å kutte ut den drøye festingen, helt til alt rakner på nytt helgen etter. Motörhead-pastisjen på B-siden heter «Stavanger Anger» og er en angrende klagesang over hvordan man har det etter en «lost weekend» i mammons hovedstad, oljebyen Stavanger.

Bandet henter som sagt sin inspirasjon fra klassisk hardrock som Judas Priest, Motörhead, Scorpions, AC/DC, Thin Lizzy, men også fra Sandnes-råkken til tidlig 90-talls Ingenting, og kultbandet over alle kultband, Kriminelle Dredonger fra Tjensvoll.

Lars Arne Lindland, Big Dipper"

Frynsete på Nervene er:

Glenn Ousdal: Bass og vokal
Anders Hjorth Mosness: Gitar
Tommy Jacobsen: Gitar
Tormod Aass Nesheim: Trommer
Simon Harmer: Perkusjon

Tidligere:

Åge Obrestad-gitar, vokal

Sander Loen - gitar

 

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Frynsete på nervene
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 12.05.2015 - 16:32
Oppdatert dato: 21.06.2022 - 17:00
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu