Gargoyles

Gargoyles foto Rogalands Avis

Gargoyles hadde sitt utspring fra synthrockgruppa Dusty Pew.

Grunnet mye utskiftninger i besetningen, bestemte Sokndalsbandet Dusty Pew seg for å legge inn årene. Opp fra asken steg Gargoyles. I følge den engelske ordboka, betydde navnet «personer med grotesk utseende». Grunnen til dette valget var helt tilfeldig, siden de ikke klarte å finne på hva annet de skulle hete.

Besetningen besto av et knippe mer eller mindre kjente folk fra det stavangerske musikkmiljø. Disse var: Øyvind Bakke Haaland (vokal), Anne Furubotn (vokal)-fra Søstrene  Furubotn, Ole Petter Hamre (bass), Tønnes Hana (gitar), Jonny Stenberg (trommer) og Torstein Skåra (synth). Etter at Hamre sluttet, skal Gary Cranner fra Sleepy Hollow vært inne på audition.

Gargoyles ønsket å bevege seg bort fra «synthskrangleorkester i rølpete New wave-stil» -stempelet om Dusty Pew hadde fått. Derfor la de mer vekt på den akustiske instrumenteringen og det vokale. Her gikk de i en snillere retning, med vakker, tostemt sang. Stilmessig beskrev de seg som «trist musikk til å bli glad av.»  Haaland var tekstforfatter.De var dog ikke selvhøytidelige, og haselerte gjerne melankolien som var i sentral i kulturen , med låter som "Love gone"

Debutkonserten var 25. juni 1992 på Checkpoint Charlie.

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Gargoyles
Etablert/født: 
1992
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 07.11.2016 - 12:27
Oppdatert dato: 02.02.2021 - 10:09
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu