Hege Hunsager

Hege Hunsager bildet hentet fra artistens hjemmeside

Hege Hunsager Andersen er en sanger, låtskriver , skuespiller og musikkpedagog basert i Stavanger.

Allerede som 11 åring startet Hege Hunsager sin karriere som sanger da hun fikk sin første rolle i musikkspillet «Det gode landet». Som 16-åring fikk Hege skrevet inn to egne låter i Agder Teaters debutforestilling «Jødenes Konge». Regien var ved teatersjef Bentein Baardsen. Etter dette har hun opptrådt steder som i Godt nytt musikkår på NRK, koret Sarah Brightman og vært med i musikalen Evita ved Rogaland teater. Sommeren 2018 var at hun igjen så heldig å fikk jobbe med Bentein Baardsen som Vestalinne i  musikalen Valentin i Fjæreheia, Kilden teater og konserthus/ Kastellet. 

Fra 2013-2018 turnerte Hege med sine to soloforestillinger “Himlen i min favn” og” Øyenvitne”. 

2019 var året hvor Hege avsluttet sin sang og sanglærerutdannelsen på Complete Vocal institutet i København. Høydepunktene dette året var Avslutningskonserten på Complete Vocal Institute i København, julekonserten for 330 ansatte ved Bryne Videregående skole, samt innspillingen og utgivelse av Heges egen versjon av låta Black Velvet opprinnelig sunget av Alannah Myles.

I 2020 har Hege blant annet gjort konserten “Nora-vind i Prøysenstua” i Stavanger konserthus og på Ogna scene. Våren 2021 hadde hun en ny konsert i Stavanger konserthus, “Finns berre deg for meg”- en kabaretkonsert i tillegg til å ha konserten Nora-vind i Prøysenstua flere steder I Rogaland. Høsten 2021  startet Hege  planene med en turne med konserten “Finns berre deg for meg” og vinteren 2022 skal hun blant annet til Kilden teater og konserthus med konserten Nora-vind i Prøysenstua.

Hege opptrer ved små og store anledninger året rundt; bryllup, begravelser, konfirmasjoner, samt for jubilanter og på ulike konserter.

Sang/ musikkpedagog
I dag underviser Hege både enkeltelever og grupper i sang, da hun nå etter tre år på Complete Vocal Institute i København er ferdig autorisert sanger, men også sanglærer i Complete Vocal Tecnique. Hege har også gått to år ved Bårdar Akademiet, og hun er utdannet pedagog med fordypning i musikk ved Høyskolen i Hedmark.  Hun har undervist mye i musikk  og satt opp flere forestillinger ved ulike grunnskoler (ungdom- og barneskoler).

 

Video: 
Kilder: 
Hege Hunsager
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 16.02.2022 - 15:15
Oppdatert dato: 16.02.2022 - 15:29
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu