Jæren SolistEnsemble

Jæren SolistEnsemble. Foto: Camilla Ystanes

Jæren SolistEnsemble ønsker å fylle verden med sanglig vellyd og berikende opplevelser.

Jæren SolistEnsemble blen en kvintett høsten 2014 og består av medlemmene Anne-Margrethe Eikaas Svanes (sopran), Katrine Imerslund (sopran), Anna Stroynowska (mezzosopran) og Maciej Stroynowski (klaver). De er alle erfarne solister med bred og internasjonal erfaring som utøvende kunstnere.

Medlemmene av Jæren SolistEnsemble har en brennende interesse for det klassiske sangfaget, spesielt den italienske sangtradisjonen og stilepoken som kalles "bel canto". "Bel canto" (vakker sang) benevner både den klassiske sangteknikken som begynte sin utvikling i Italia på 1500-tallet og den musikalske stilepoken som utnyttet sangteknikken til fulle på 1800-tallet. De mest kjente komponistene fra denne stilepoken er Bellini, Donizetti og Rossini. Ved å fremføre både tersetter, duetter og arier ønsker Jæren SolistEnsemble å vise hvilke klangfarger og muligheter dette repertoaret og denne sangtradisjonen kan by på.

Det samme engasjementet for sangfaget er utgangspunktet for operasatsingen sanglærerne Katrine Imerslund og Anne Margrete Eikaas Svanes har stått ansvarlige for i kulturskolene i Hå og Klepp siden høsten 2012. Høsten 2015 vil Jæren SolistEnsemble og sangelevene ved kulturskolene i Hå og Klepp turnere med operaforestillingen "Den magiske skogen" gjennom Oslo Operafestival. Forestillingen vil også bli vist på Jæren senhøstes 2015.

Trass sin unge alder, har Jæren SolistEnsemble allerede vunnet en pris. Våren 2015 deltok Katrine Imerslund, Anna Stroynowska og Maciej Stroynowski i en internasjonal masterkonkurranse i Warszawa for musikklærere og vant 3. pris i kammermusikk.

Video: 
Kilder: 
Jæren SolistEnsemble
Etablert/født: 
2013
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.07.2015 - 18:15
Oppdatert dato: 06.07.2015 - 19:20
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu