K[nine]

K[nine] beskrev seg selv som en blanding av nu metal, metal og hardcore

Bandet begynte som en duo med Espen Håland og Magnus Løining fra diZHarmony. Det var planlagt et album hvor Leo Moracchioli fra Lowdown og Dispainted skulle være med som være med på vokal. Medlemmer fra deres tidligere band, samt andre folk, kom senere med.

Hardt, fast og kraftfult. Dette er hvordan bandmedlemmene i  Knine likte musikken sin og den stien de tok seg fore å følge. På den stien, var de ikke redde for å kombinere ekstreme kontraster. Faktisk, var det det de er fasinert av og prøver å oppnå. Kraft og melodi. Agressive riff og fengende haker. Med andre ord: uansett hvordan du liker din metal, vil du finne det i Knine.

 I 2001, skjønte medlemmene potensialet i bandet og bestemte seg for å legge til side alle de andre bandene for å få full fokus på Knine.  En klok beslutning, viste det seg, ettersom deres debut-release "Unleash The Power" (2006) og det nye albumet, "Dead worlds poetry", allerede har fått gode anmeldelser i deres hjemland.

Knines musikk viser at den er influert av Machine Head, KoRn, Hatebreed, Pantera, Kilswitch Engage, Chimaira and Slipknot. Resultatet er en uimotståelig blanding av kraftfull Hardcore, drivende metal og groovy rytmer, som er så solid på scenen som den er i "Dead World's Poetry", som de beviste ved mange velkjente spillesteder gjennom hele Norge.

Med "Dead World's Poetry", Knine var klare "to kick the world's ass!"  De hadde en fantastisk og spesiell pakke av sanger til å gjøre nettopp det med!

Medlemmer:

Arvid Tjelta-vokal

Espen Håland-trommer

Ken Ove Johansen-bass

Magnus Løining-gitar

Jonas Hovland-vokal

Anders Reve -gitar

 

Relaterte band: Alien Ken,Moth Circus,Snake Melinda, Sublime Eyes,This Negative Karma,Unpure,Anders Reve,Hold Fast,Drink Your Poison,diZHarmony ,The Last Pale Riders, The Performing Monkeys, Psychic Doh-Doh's, Antarctica, Sixpack Bud, Festbrems, NAG , American Zero

Spotify: 
Video: 
K[nine]
Etablert/født: 
2001
Aktive fra/til: 
2001 til 2010
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.02.2013 - 15:32
Oppdatert dato: 12.06.2021 - 10:45
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

K[nine]

Dead world's poetry

2007

K[nine]

Unleash the power

2006
Toggle menu