Kristiania

Elektroakustisk pop- duo basert i Sandnes.

Kristiania fikk som eneste duo i programmet ”The Voice”  vist seg frem for det norske folk og fått mange tilhengere. Da de fremførte sin Blindaudition-sang snudde alle mentorene seg i løpet av sekunder. Dette forteller mye om Miriam og Espens unike sound.

Kristiania består av Miriam og Espen Gulbrandsen. Urversjonen av Kristiania kom ut av en underfundig russerevy på midten av 90-tallet, hvor Miriam var musikalsk leder og Espen bandansvarlig. Det ble timer med tett og intenst samarbeid, og selvfølgelig oppstod det både søt musikk og luftige fremtidsvisjoner.

I 2004 gav de seg navnet Kristiania og ga ut sitt første album; ”Station to Station”. Et gjennomført og sterkt album som mottok mange godord. Kanskje ikke navnet Kristiania er så kjent for mange, men du har allikevel mest sannsynlig hørt en eller flere av låtene deres på radio. Tre av sangene fra ”Station to Station” har nemlig rotert i mange år på både store og små norske radiostasjoner, og tidvis ganske heftig. De har også blitt spilt på radio og TV i andre land, blant annet Danmark, England, USA og Brasil. En av disse låtene var den ertende ”Would You Be”, som snuste på Top 20 ”Hit 40” i flere uker høsten og vinteren 2005.

I 2012 kom endelig plate nummer to, "Give It A Try".Det lå  flere år med mye blod, svette og tårer bak dette albumet. En drøm som  vekslet mellom mareritt og herlighet, og som ble vurdert og revurdert utallige ganger.

Forståelige tekster
Uforståelige tekster
Superenkelt
Supersært
Helakustisk
Halvakustisk
Rytmisk
Stille

Så mange beslutninger for to ubesluttsomme mennesker, og så mange ting som måtte gjøres om og om igjen.

Espen skrev låter, produserte, programmerte, sang og spillte flere instrumenter på dette albumet. Duoen fikk også  med seg flere dyktige musikere som var inne og krydret med blant annet cello, mandolin og rytme. Resultatet ble en organisk miks av pop og elektronika. Fylt av kreativitet, deilige harmonier og en bånn ærlig beskrivelse av livet.

 

 

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kristiania
Etablert/født: 
2004
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 17.04.2015 - 10:03
Oppdatert dato: 20.09.2019 - 15:38
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Kristiania

Give it a try

2011
Toggle menu