Kurt Olsen

Kurt Olsen foto Jan H. Helmersen

Gitarist Kurt Ø . Olsen er kjent som et av originalmedlemmene i Mods.

Gitarist Kurt Ø. Olsen ble født i Vadsø, og flyttet til Østhusvik på Rennesøy med familien da han var 8 år gammel.I 1973 var Olsen med å danne rockebandet Catrix , sammen med Helge Hummervoll og Harald Brimsø. Bandet flyttet etter hvert til Stavanger, hvor de skiftet navn til Mods, og fikk nye medlemmer, blant annet vokalist Morten Abel.

Olsen forlot Mods  etter de ga ut albumet "Revansj!" i 1981, og ble erstattet av Tor Øyvind Syvertsen . Kurt dannet bandet Broken China i 1985, og har spilt her siden.

Kurt Olsen vært med som musiker på en rekke revyer for blant annet Lura Revyteater, Skavank og Kaos.Olsen har siden 2014 vært musikalsk ansvarlig i Teateret Mitt - Sunde/ Kvernevik Teaterverksted.

Da Mods ble gjenforenet for føste gang i 1990 ble Kurt Olsen igjen med i Mods, og har siden vært med på alle konsertene.

Kurt er far til musiker Svein Andre Davidsen  Olsen, som er eller har vært medlem i bandene Pepper GardenNo Diggedis.Bohem,Davidsen/Hope. Olsen er svigerfar til sanger Inger Lise Hope.

 

Spotify: 
Video: 
Kilder: 

Kurt Olsen

Kurt Olsen
Etablert/født: 
1961
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 22.11.2022 - 11:54
Oppdatert dato: 28.11.2022 - 16:51
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Mods

Revansj!

1981

Mods

Revansj!

1981
Toggle menu