Kvadrat Musikkorps

Kvadrat Musikkorps 1996

Kvadrat Musikkorps så dagens lys 29. september 1986.

Tidligere musikkanter i Lura skolekorps og Torleif Hansen, den første dirigenten, var spydspisser i dannelsen av korpset. Ove Bunes hjalp korpset med de første nødvendige innkjøp. En viktig forutsetning er og blir økonomi. I oppstartsfasen og frem til nå har vi et økonomisk samarbeid med Kvadrat kjøpesenter. Senterleder Martin Dyvik, Sigbjørn Egelandsdal og senere senterledere med bl.a. Astrid Sjurseike har vært sentrale medspillere. Deres og senterforeningens positive holdning til korpset har vært helt avgjørende for driften siden starten. På ”verdensbasis” er vel Kvadrat det eneste kjøpesenter med eget korps. I den forbindelse støtter Kvadrat også den ikke kommersielle siden i Lura-området som har Norges største nærbutikk.

I begynnelsen het korpset Kvadrat ungdomskorps, men når Politi og Prest blir yngre og yngre enn mange av korpsets medlemmer, så bet man i det ”sure eplet” og forandret navnet til Kvadrat musikkorps. Ingen ansatte på Kvadrat er medlemmer i korpset, men de fleste kan vel ta noen sydenturer for de pengene man har lagt igjen i den bygningen. Så det er vel ingen ting å si på båndene til Kvadrat.

 Det å drive korps er ingen billig fornøyelse. Ulike spilleoppdrag, primært for Kvadrat utgjør den største inntektskilden. 

I oppstarten var det stort sett medlemmer fra Lura-området, men etter hvert måtte man søke utenfor nærområdet for å få en god balanse og tyngde (les musikalsk) innen de ulike instrumentgruppene. Nå har korpset medlemmer som har vært hjemmehørende i stort sett hele landet.

Konkurranse i musikk er et diskusjonstema, men stiller man i en konkurranse så skjerper det ”egget”, og det musikalske har en tendens til å bli bedre. Korpset deltatt i Jan-Am som er en musikalsk konkurranse for janitsjarkorps på sør-vestlandet. De har klatret på resultatlistene etter som årene har gått. 

Ingvard Mæland var i mange år korpsets dirigent, samt stilte opp som musikalsk leder når de trengte det.Stein Holdhus er ansatt som dirigent fra høsten 2012. 

 

Video: 
Kilder: 
Kvadrat Musikkorps
Etablert/født: 
1986
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 09.06.2017 - 20:25
Oppdatert dato: 24.10.2017 - 17:02
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu