Madlaveien

Madlaveien. Bildet er tatt i 1979/80

Madlaveien er et Stavangerbasert band som har sitt musikalske tyngdepunkt i 70-årenes USA.

Bandet startet i 1979 ,og hadde særlig høy aktivitet i 1982 til 1984 da gruppen gjestet de fleste konsert- og studentlokaler i Sør-Norge . Etter noen års pause fant Madlaveien sammen igjen i 2003 og låter i dag bedre enn noen gang.De startet opp som Madlaveien 24.

Det var i Madlaveien Sigvart Dagsland startet sin karriere. Da vikarierte Sigvart for broren Jon , som er både opprinnelig og nåværende vokalist. Noen sier at Jon er vel så god, og mye mer rocka! Senere har det utviklet seg til et drivende rockeband med full blås.

Disse veteranene  byr på drivende musikk av ypperste klasse. Påvirkningen fra band som Chicago og Blood, Sweat & Tears og andre artister i grenselandet mellom rockn roll, soul, rythmn blues og jazz er tydelig, og Madlaveien har evnet å ta opp i seg denne påvirkningen og samtidig gi musikken et personlig uttrykk. Gode vokalprestasjoner, fire groovy messingblåsere og den umisskjennelige gurglende lyden av Hammond B3-orgel har blitt Madlaveiens klareste karakteristika.

Et annet trekk ved Madlaveien er fleksibilitet. Bandet har på samme uke evnet å trekke fulle hus til intimkonsert den ene kvelden, mens dansegulvet kvelden etterpå koker av folk.

 

Madlaveien består av: 

Jon Dagsland (vokal)
Gunnar Tønnessen (gitar)
Erik Pedersen (piano/orgel)
Tor Inge Øgreid (bass)
Arild Netteland (trommer)
Inge Kyllingstad (perkusjon)
Torstein Plener (trompet)
Stein Morten Bjelland (trompet)
Terje Knutsen (trombone)
Steinar Knutsen (trombone)

Se også: Jon Dagsland band

Video: 
Madlaveien
Etablert/født: 
1979
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.07.2014 - 12:10
Oppdatert dato: 26.01.2021 - 17:29
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Madlaveien

Madlaveien

2012
Toggle menu