Morten Askildsen trio

“Morten Askildsen trio” er et band fra jazzlinja ved Universitetet i Stavanger.Ensemblet har eksistert i flere år, og startet som et standardlåt-fortolknings prosjekt. Trioen har siden jobbet med eget materiale.

Trioen tilstreber et personlig uttrykk gjennom improvisasjon og arrangementer av standardlåtene, med stor vekt på formidling, swing og godt samspill. Denne friske trioen unngår "sviskene", og henter heller frem et mer spennende materiale som passer ypperlig både for den erfarne og uerfarne jazzpublikummer.

Morten Askildsen (gitar) er fra Kristiansand, og  har gått på jazzlinjen i Stavanger. Han har turnert Sør-Norge med bandet ”A Tribute to Blue Note”, og hatt et samarbeid med Petter Wettre m/ ”A DOG!” og Magnus Broo m/ ”The Search” på Maijazz-festivalen i 2010 og 2011 i Stavanger.

Alexander Hoholm (kontrabass) er et basstalent fra Hamar.Han har gjort seg bemerket med bandene ”Small Steps” og ”Mothman”, hvor sistnevnte hadde et samarbeid med den islandske gitaristen Hilmar Jensson på Maijazz 2011.

Raymond Lavik (trommer) er fra Drammen og har de siste årene blitt å se ofte på de ulike jazzscenene i Stavanger og omegn, som en av de beste swingtrommisene i byen. Han har spilt med blant annet Tor Yttredal og Olav Dale, og er fast inventar i ”Bjergsted Jazzensemble” som har hatt samarbeider med bla.a Erlend Skomsvoll og Rolf Lislevand.

SoundCloud: 

entourage

Morten Askildsen trio
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 07.03.2013 - 10:12
Oppdatert dato: 20.08.2014 - 00:38
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu