New Moonlight

New Moonlight i 2003: Richard Ditlefsen, Laurits Engelsvoll og Egil Jacobsen

New Moonlight spiller dansemusikk, alltid med med godt humør "attåt".

I 1978 fikk Laurits Engelsvoll i bandet Moonlight med seg Harald Sandberg på trommer/sang og Per Sverre Skjæveland gitar/sang. De skiftet så navn til New Moonlight. Skjæveland sluttet i 1983.

Denne trioen ble svært populær. Blant annet var de faste på Turnhallen i Sandnes i nærmere ti år. Gruppa spilte også inn en kassett hos Staccato studio i Stavanger. Dette var noe helt nytt –ingen i distriktet hadde gjort det før. Den ble spilt inn på en kveld, og orkestermedlemmene var imponerte. Denne kassetten sveiv over alt i lange tider både på fotballkamper og i kjøpesenter, og det var ikke uvanlig at New Moonlight solgte 50-60 kassetter på en vanlig dansekveld.

Senere ble det fire kassetter til, en CD og en singelplate. På singelen var «Feriedrømmen» -den ble New Moonlights aller største suksess. Under denne perioden kom Odd Kåre (Dåda) Bjerga inn på gitar og sang. Han var med til 1990.Etter Dåda kom Rolf S. Larsen med på gitar og sang. Han var en del av gruppen i åtte år. I tillegg til suksessen med «Feriedrømmen», holdt orkesteret også en rekke opptredener i Stavanger konserthus, og ble intervjuet både på lokalradio og NRK. I flere år var New Moonlight de store rundt om dansene på hele Jæren. Under en 17.mai-dans på Varhaug møtte det opp hele 1600 personer.

Eller har det blitt flere turer til plattformer i Nordsjøen, påskespilling på Hovden, på Maritim i Haugesund og på danser over hele fylket.

Sandberg og Larsen ga seg på slutten av 1990-åra, så kom Egil Jacobsen med på gitar/sang , samt Richard Ditlefsen på saksofon.

I dag består New Moonlight av Laurits Engelsvoll (trekkspill, kornett og sang) og Egil jacobsen (sang og gitar).
 

Se også: Les Beat Five, Savoy

Kilder: 

Det swinger på Sandnes

New Moonlight
Etablert/født: 
1978
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.07.2015 - 13:14
Oppdatert dato: 04.04.2022 - 23:18
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

New Moonlight

Dans med meg Maria

1993

New Moonlight

Feriedrømmer

[u.å.]
Toggle menu