NvU

NvU foto: Rogalands Avis

NvU var et Sandnesbasert synthpop-band.

NvU (Envy You) ble dannet i anledning av Ungdommens Radioavis' Rockemønstring i 1986. Her kom de på en tredjeplass under den fjernsynsoverførte finalen. Det var heller ikke helt uten ulykker med lydproblemer, samt knall og fall. Dette var Terje Refsnes (synth), Kristine Fredriksen(sang) og Arve Oftedal (gitar). Sistnevnte ble senere erstattet av Einar Jørpeland.

Refnes fortsatte å lage låter som Fredriksen la til vokal på. De spilte inn en demo, som ble sendt rundt til norske selskaper, uten videre hell. Dette knekte allikevel ikke selvtilliten deres. Planen var å spille inn en LP-selv, noe Jørpeland var uenig i. November 1987 reiste trioen til London. Her møtte de Eddie Levy, fra Chelsea Publishing, som hadde arbeidet med større artister som Kate Bush og Curiosity Killed The Cat. Han ble svært begeistret over musikken deres. I 1988 reiste de til Hamburg for å tegne platekontrakt med RCA.

NvU debuterte som konsertband i 1988 på Papillion. De hadde med seg The September When-gitarist Tor Øyvind Syvertsen som støttespiller. Einar Jørpeland tok seg av trommemaskinene.

 NvU   signerte  kontrakt med Chelsea Publishing, og fikk et stort forskudd. Med da gruppen fikk platekontrakt med BMG i Tyskland , oppsto det komplikasjoner siden de ikke ville ha noe med ha noe med  CPs eier, Eddie Levy, å gjøre. Terje Refsnes  forsøkte å komme seg ut av kontrakten, til det resultat at Levy saksøkte NvU, som ble en lang affære. 

Bandet tok å sendte demoer inn til BMG,men de var ikke fornøyde. Så plate ble det ingenting av. Fredriksen ga ut soloalbum på BMG under navnet Kristine Frey, og ble værende noen år i Tyskland. Terje Refsnes flyttet senere til Frankrike, og har utmerket seg som goth metal produsent.

Se også: Dan Dan, Connection,Modesty Blaise

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Jærbladet

Pete Johansen

NvU
Etablert/født: 
1986
Aktive fra/til: 
1986 til 1989
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

NvU
Innleggsdato: 22.05.2017 - 13:52
Oppdatert dato: 20.07.2021 - 11:18
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu