NvU

NvU foto: Stavanger Aftenblad / Jan Soppeland

NvU var et Sandnesbasert synthpop-band.

NvU (Envy You) ble dannet i anledning av Ungdommens Radioavis' Rockemønstring i 1986. Her kom de på en tredjeplass under den fjernsynsoverførte finalen. Det var heller ikke helt uten ulykker med lydproblemer, samt knall og fall. Dette var Terje Refsnes (synth), Kristine Fredriksen(sang) og Arve Oftedal (gitar). Sistnevnte ble senere erstattet av Einar Jørpeland.

Refnes fortsatte å lage låter som Fredriksen la til vokal på. De spilte inn en demo, som ble sendt rundt til norske selskaper, uten videre hell. Dette knekte allikevel ikke selvtilliten deres. Planen var å spille inn en LP-selv, noe Jørpeland var uenig i. November 1987 reiste trioen til London. Har møtte de Eddie Levy, fra Chelsea Publishing, som hadde arbeidet med større artister som Kate Bush og Curiosity Killed The Cat. Han ble svært begeistret over musikken deres. I 1988 reiste de til Hamburg for å tegne platekontrakt med RCA.

NvU debuterte som konsertband i 1988 på Papillion. De hadde med seg The September When-gitarist Tor Øyvind Sivertsen som støttespiller. Einar Jørpeland tok seg av trommemaskinene.

I 1989 reiste NvU til London for å spille inn plate, etter å ha signert kontrakt med plateselskapet BMG. Men komplikasjoner oppsto, og det ble en årelang rettsak mellom RCA og Chelsea Publishing. NvU havnet midt oppi det hele, så plate ble det ingenting av., 

Se også: Dan Dan, Connection,Modesty Blaise

Kilder: 

Stavanger Aftenblad

Jærbladet

Pete Johansen

NvU
Etablert/født: 
1986
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

NvU
Innleggsdato: 22.05.2017 - 13:52
Oppdatert dato: 06.07.2020 - 11:32
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu