Oddvar «Nøkken» Nøkling (1947-2022)

Oddvar Nøkling foto: Stavanger Aftenblad

Oddvar Georg "Nøkken" Nøkling var en musiker fra Stavanger, bla kjent for å være "originalbassisten" i Stavangerensemblet. Han startet opp forretningen "Musikksenteret"

Oddvar Nøkling begynte som musiker i 1963. Da var han bassist i et band som skulle bli berømt over hele Rogaland, Tony & The Swing Blues. De spilte seg frem til å bli Rogalandsmestere, og ga ut plate.

Senere kom han sammen med Magne Høyland og Anders Bru i Nitric Acid. De var relativt gode på Bee Gees låter. Det gikk også litt i Spencer Davies.  Disse gjenoppsto senere som Stoff. Deretter gikk han over til det meget ettertraktede Platfoots.  Han deltok også i et annet band sammen med Høyland og Bru, Blåsenborg. «Nøkken» var også originalbassist i den «nye» versjonen av Stavangerensemblet, der han senere ble erstattet av Gunnar Engen. Han spilte senere i dansebandet Skansen.

Senere gikk «Nøkken» inn en annen hard bransje, og startet butikken  «Musikksenteret», etter å ha jobbet ved Sagevik Musikk . Ekstra tøft vard det fordi kundene hans som regel ikke hadde penger. Men Nøkling hadde gode kontakter. «Nøkken» ble en svært godt likt og respektert musikkforhandler, kjent for sine «skarpe» kommentarer.

Kilder: 
Oddvar «Nøkken» Nøkling (1947-2022)
Etablert/født: 
1947
Aktive fra/til: 
1963
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 23.09.2016 - 11:00
Oppdatert dato: 11.05.2022 - 20:52
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu