Osiris

Osiris

Sandnes hadde et framifrå thrashband i hine hårde dager (altså 90-tallet). Et populært liveband som var innom de fleste konsertlokaler i distriktet, og i tillegg hadde en suksessfull turne i England.

BAKGRUNN FOR ETABLERING: 

Vi var en gjeng unge gutter som veldig gjerne ville spille METAL mest fordi vi var alle metalheads og det så jœvla kjekt ut å vœre i band å spille konserter. I tillegg var det ikke så mange andre band lokalt som gjorde det vi ville gjøre – vi hadde lysst på noe mer hardt/fort/tungt…vi var jo alle store fans av hele den metal greia som kom fra USA og Europa (samt selvfølgelig NWBHM)

Bakgrunn for navnet: 

Jeg tenkte lenge og hardt på et navn som kunne passe det vi gjorde musikalsk og som i tillegg var TØFT og kult selvfølgelig. Var innom noen kleine navn som jeg helt œrlig ikke kan huske nå. Så en dag så jeg dokumentar om Osiris; den Egyptiske Døds guden (som i tillegg har en kuk av tre – konstant klar liksom..), og da var det gjordt!

BESETNINGER:

(Bjørn) Ståle Bjørnsen: Gitar, 1984 – 1989

Jo Tandrevold (Norås): Bass, 1984 – 1989, Gitar, 1990 – 1993

Helge ‘Elgen’ Lyberg: Gitar. 1985/6 – 1989

Lars Nicolaisen: Trommer, 1985 – 1991

Asle Bjørn Emorsten: Bass, noen måneder før Ray tok opp jobben

Ray Tommy Oskarsen: Bass, 1989 - 1993

Carl Erik ‘Calle’ Sagård: Vokal og galskap: 1986/7 – 1993

Kjetil Gudmundsen: Trommer, 1991 – 1993

Espen Jensen: Gitar, 1984 – 1993

 

Gjeste Musikere: 

Geir Nermoen:  vokal, en konsert som stand-in for Calle som var..eh..utilgjengelig

Preben Z. Møller (fra Necromantic): Vokal på en låt på den siste ‘uutgitte’ demoen ‘Plan #B’

Kjell Erik Thorsen skrev noen av tekstene våre og bidro med design av koveret til ‘Aspects Of Reality’

Vi en utrolig hjelpsom og overbœrende sjåfør/roadie/fan/slave I form av Øystein Winsnes – all œre går til ham og hans varebil for at vi kom oss til/fra hvor enn det måtte vœre vi skulle!

På turneen I UK hadde vi Tommy ‘LoboTommy’ Lindal og Smulen som roadcrew og sjåfører. Tommy var forresten en av de som startet Theatre of Tradegy.

Smulen har ingen sett siden…

 

ØVINGSLOKALER: Kjelleren hos Bjørn Ståle, Kjelleren hos Calle, Varatun Fritidsklubb, Tjensvoll rockeklubb og Møllå (Den Røde Mølle)

SJANGER – TYPISK FOR BANDET:

Nokså ‘klassisk’ Heavy Metal (Maiden, Priest, AC/DC, Dio etc først, så over på mer Thrash/Death/Industrial

 

GJENNOMBRUDD/HØYDEPUNKTER:

Siste (offisielle) demoen, ‘Lesson 3: Increase Impact’ som ble veldig bra mottatt, samt en turne av Storbritannia med Cadaver og Red Harvest.…og selvfølgelig bli booka til å spille på Folken kort tid etter at vi ble referert til som Helvetes-Sandnesbu-Heavy-Bønder av en av folken gjengen 

KURIOSA:

For mange, men her er en liten smakebit/liste av  kuriøse saker:

Calle ble dradd inn fra Steel Commandoes som den eneste vi tenkte kunne synge i en stil vi likte (endatil han var guitarist og noe beryktet for trøbbel). I tillegg hadde han egen Marshall forsterker som vi kunne bruke hehe.

Bandet ble bannlyst av Sandnes Kommune fra Varatun Fritidsklubb etter at vår debut konsert på fritidsklubben I kjelleren på Sola Konserthus. En gjeng av Calles venner ville inn; ble nektet; ble litt bråk, så kom Onkel Politi og prøvde å ordne opp. Etter/på grunn av den konserten ble vi kontaktet av fyren som eide Den Røde Mølle Pub for en serie konserter – vi takket ja, noe som (Bjørn) Ståles foreldre ikke satte pris på (han var vel 15…)

Vi gjorde et par konserter uten Calle på vokal da han var utilgjenngelig – en på selveste Folken med Geir Nermoen, og en i Egersund hvor jeg sang.

Demoene ble trykket opp av den super-kristne gjengen I Sarons Dal…da de spurte om vi var kristne, sa vi lytt til tekstene…etter det ble et litt vanskelig.

Spilte en Thrash Metal festival I Bergen I ’90?. Et av oppvarmings banda var Old Funeral med en viss Kristian Vikernes på gitar.

Vi stjal Kjetil Gudmundsen fra Althena, et puddelrock band fra Stavanger, da vi fant ut at han likte oss og hadde kjøpt twin-tromme pedal for å irritere de andre i bandet sitt.

Var selvfølgelig venner med Ingenting, og gjorde en masse konserter med dem, spesielt etter at vi ga ut ‘En Øl Til’.

Organiserte en tre ukers turne av Strobritannia med Cadaver og Red Harvest på samme plakat. (Samme gjengen danna og et ‘superband’ og spilte Slayer og Celtic Frost covers på (ulovlige) Craphouse i Kristiansand da vår egentlige turne-oppvarmings konsert ble avlyst av feige arrangører)

På den turneen ble vi plaget av et skranglete ‘Black Metal’ band som ville vœre support. Vi sa greit det, liksom, bare ikke kom å mas om spenn, for vi har ingen. Bandets navn: Cradle Of Filth. (Keyboard spilleren I COF spilte også med oss et par ganger når vi gjorde cover-version av Godflesh.)

Preben Z. Møller som sang på siste utgivelsen er nå forfatter og samfunns-viter…lurer på hvor mage som vet at han sang i Necromatic..?

Vi ble informert av The Black Metal Inner Circle at vi ikke var evil nok, og burde vœre beredt på angrep! Under en konsert I ’92 dukket en gjeng corpse-paint BM typer opp og ville ta oss med klubber og sverd. Da vi sa OK, gjør det her, ‘live’ ble de satt ut og tuslet hjem.

Ironisk nok var en av våre siste konserter var på Sola Konserthus, hovedscenen; speieslt inivtert til å spille, men da hadde foreldre-organisasjoner fått det for seg at vi var knarkere og satanister, så de stilte med plakater og opprop om boikott (tror ikke Sola var en plass som passet oss…)

Fan klubben het: The Killer Kuli Krew (KKK) noe som også skapte litt trøbbel med de mest politiske av fansen.

All cover/poster/logo design ble først gjordt av meg, men da Ray kom ombord ble et andre saker – han er jo et tegne geni og designet ny logo og alle poster, samt kover til Lesson 3 som alle syntes passet sounden helt perfekt. 

Osiris demoer går nå for betraktelig mye mere penger en det vi tok for dem!!

 

SLUTTEN:  Espen Jensens versjon: Litt vanskelig å si hvofor, men – og dette blir selvfølgelig helt subjektivt (du får spørre de andre om deres versjon) – jeg mener at etter vi kom hjem fra turneen i UK var vi litt disillusjonerte og ville mer, men det var ikke mer å ta/gi i lille Sandnes/Rogaland/Norge…jeg ville mer; musikalsk/kunsterisk og personlig ville jeg ikke sitte hjemme på haugen å klage over at vi ikke kommer noensteds, jeg ville at bandet skulle flytte – rubbell og bit – til England for å satse allt det lille vi hadde. Vi spilte inn en demo til (Plan #B) uten Calle på vokal eller Ray på bass (jeg sang, spilte gitar og bass) det var litt enighet en stund, men så var det bare meg igjen til slutt. Kjetil og jeg gikk sammen og startet et prosjekt, Plan #B, men fikk aldri helt entusiasmen opp skikkelig. Jeg tok med meg Master-tapen av ‘Osiris: Plan #B’ og flytta til London i håp om kontrakt, men uten band bak meg var det en dårlig plan og falt fort i fisk.

I ettertid har noen av medlemmene fortsatt med andre prosjekt:

Carl Erik Sagård: The Hedersmen (Gitar, Vokal), Escapetor (Gitar, Vokal)

Jo Tandrevold: Not From America (Gitar), World At Large (Gitar)

Kjetil Gudmundsen: Red Wooden Soul (Trommer)

(Bjørn) Ståle Bjørnsen: Goodnight Irene (Gitar)

Espen Jensen: Elektrodiesel (gitar, orgel, bass + diverse andre instrument), Brennpunkt (Bass, Keyboard), Livet Er Smerte (bass, Gitar + elektronikk), Rhythm ‘N’ Blood (Gitar), The Glass Delusion (Bass, vokal), Boathouse Trio (Gitar, Synth), Us (Gitar, bass), RANE (Rhythm And Noise Ensenble (Gitar, Støy)

DISKOGRAFI:

‘Forced Insanity’ (Demo, 1989)

‘Aspects of Reality’ (Demo. 1990)

‘Lesson 3: Increase Impact’ (Demo, 1992)

‘Plan #B’ (Demo, 1993)

‘Ragnarock’ (Star Studio Compilation, 1992)

SoundCloud: 

osiris-lesson-3-increase

lesson-3-increase-impact-side

Kilder: 
Osiris
Etablert/født: 
1984
Aktive fra/til: 
1984 til 1993
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Olav

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 31.10.2013 - 08:43
Oppdatert dato: 29.11.2019 - 13:41
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu