Pete Swift

Pete Swift

Pete Swift er en singer/songwriter basert i Stavanger.

Pete  (Roaldson) er ikke ukjent i Stavanger. I de mange årene han har bodd i Norge har han spilt på omtrent alle steder i byen som har hatt live musikk på programmet, inkludert mange opptredener på åpen scene i Viseklubben. I 2010 sluttet han som lærer ved sin egen musikkskole og tok artistnavnet Pete Swift, etter morens pikenavn, for å starte sin egen solokarriere. Pete har siden opptrådt som singer/songwriter på mange viseklubber i Norden så vel som i Nederland og Storbritannia.

Like etter 22.juli 2011 skrev han sangen ‘5 Million Roses’ og la den ut på YouTube sammen min sine egne videoopptak fra minnemarkeringen i Stavanger over tragedien i Oslo og på Utøya. Et amerikansk filmselskap som lager en dokumentar om dette har valgt ut 5 Million Roses som hovedmelodi. Dokumentaren ble vist internasjonalt i 2012.

Konsertmessig så er Pete Swift oppriktig  en av de beste. Hans  unike  spillestil er hentet  fra 5-strengen Bluegrass banjo. Etter hvert som årene gikk, ble den kombinert med en moden og profesjonell vokal. Det har utviklet seg til en sjanger han personlig kaller "folk-swing."

SoundCloud: 

pete-swift

Spotify: 
Video: 
Pete Swift
Aktive fra/til: 
2010
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 29.08.2015 - 22:49
Oppdatert dato: 06.09.2015 - 17:01
Sist endret av: Joar Kvanvik
Diskografi: 

Ellertsen, Rune

Musikkfest Stavanger 2012

2012
Toggle menu