Rita Fotland Bøe

Rita Fotland Bøe

Allsidig musiker på sang og trekkspill. Spiller opp til dans solo eller i fellesskap med andre.

Fotland Bøe vokste opp i Time Kommune, og er nå bosatt på Jørpeland.  Hun ble født i 1975, med trekkspill på brystet. Ritas far spilte selv dette instrumentet, og hun ble fostret opp på  Arnt Haugen, Carl Jularbo og Freddy Kristoffersen. 

Fotland Bø fikk sitt første trekkspill som seksåring, og lærte seg selv å spille på instrumentet, med faren som veileder.  Som syvåring fikk hus sin første spillejobb på et av Time kommunes arrangementer. Deretter ble det flere opptredener. Hun har blitt vestlandsmester på trekkspel og gammaldans flere år på rad. Fotland Bøe frontet dansebandet ”Tennessee” en god stund, blant annet på Dansebandfestivalen i Seljord året 2001.

Rita gjorde sangen ” Fotlandsfossen” , skrevet av Kjell Hadland,  populær for en årrekke siden, og melodien har blitt ”obligatorisk” i Rogalands  allsanghefter . Fotland Bøe har lenge undervist i instrumentet sitt ved kulturskolene i Time og Hå. Opptrer som studiomusiker og solist ved begravelser. Har  reist mye rundt med Torolf Nordbø, alias”Radio Innante”. Spiller i duo sammen med Harald Undheim.

Rita er gift med musiker Kåre Bøe. Sønnen Lars  er saksfonist, blant annet kjent fra Norske Talenter.

Video: 
Kilder: 
Rita Fotland Bøe
Etablert/født: 
1975
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 06.10.2016 - 21:47
Oppdatert dato: 18.03.2020 - 20:25
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Rita og Harald's

Fotlandsfossen

1998

Rita og Harald's

Den glade kavalerist

1995
Toggle menu