Stanley Brinks & The Kaniks

Foto: Erling Dagsland

Stanley Brinks & The Kaniks er et forrykende samarbeid mellom Stanley Brinks ,medlemmer fra Bergen Mandolinband og I Was A King.

Stanley Brinks (a.k.a. André Herman Dune fra det sveitsiske kultbandet Herman Düne) møtte medlemmer fra I Was a King og Bergen Mandolinband til en spontan nattjam, bak en kirke, under  Egersund Visefestival. God kjemi gjorde at Brinks, vel hjemme i Berlin, klekket ut nye låter inspirert av denne hendelsen.

Frode Strømstad fronter I Was a King, og er også en av drivkreftene bak labelen Hype City. Da han fikk nyss i at Brinks hadde nye sanger i ermet, var han ikke sen med å tilby perfekte innspillingsrammer på Eigerøy Fyr i havgapet utenfor Egersund. Der spilte Stanley Brinks og hans nye norske backingband, The Kaniks, inn 13 låter i løpet av en vindfull oktoberhelg i 2010.

Resultatet ble albumet Jamaica Inn, som ble karakterisert som antifolkens folkemusikk – eller et anti-antifolk manifest.

Musikalsk finner vi ekko av så vel Bob Dylan som Tom Waits og Neil Young. Instrumenteringen er akustisk og organisk, med kontrabass, fele, banjo, mandolin, trombone, munnspill og mye mer, i et vindskeivt, varmt og sjarmerende samspill, der folkpop med hint av calypso og bluegrass støtter opp om Stanley Brinks’ tekstunivers og flotte vokal

Medlemmer:
Stanley Brinks - vokal, baglamas
Clemence Freschard - vokal, baglamas, fløyte
Ståle Holgersen - vokal, mandolin
Ingemund Askeland - vokal, clawhammer banjo, fløyte
Kjetil Olai Lunde - vokal, kontrabass
Olav Christer Rossebø - vokal, fele, mandolin, baglamas
Erlend Aasland - vokal, tenor trombone, mandolin, bluegrass banjo, baglamas

 

Se også:,Earlybird Stringband,Geitungen,Aaslandbros

SoundCloud: 

stanley-brinks-and-the

Spotify: 
Video: 
Stanley Brinks & The Kaniks
Etablert/født: 
2010
Aktive fra/til: 
2010
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.08.2014 - 21:23
Oppdatert dato: 14.02.2015 - 05:11
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu