Stein Egeland-Eriksen

Stein Egeland-Eriksen foto: Haugesund Viseklubb

Visesanger og multimusiker Stein Egeland-Eriksen er Haugesunder til sin hals! - «Ekta bygutt – sjetonge», som han selv kaller det.

Egeland-Eriksen er interessert i politikk, og kanskje spesielt opptatt av rettferdighet og svake gruppers kår. Er opptatt av at alle mennesker må tas vare på å høres, og gis muligheter, i et samfunn preget av kulturelt mangfold, og i et samfunn der forskjell mellom fattig og rik dessverre blir større.

Stein har spilt litt rundt i lokale lag og foreninger, og ved arrangementer som f.eks Eldredagene og noen år på Havnedagene på kaien.I løpet av de siste årene  har han fått skrevet flere egne viser.. Låtene handler om Steins liv, og det han  er opptatt av.. Noen mimreviser fra egen barndom/ungdom, og viser med lokalt tilsnitt. Viser om ulike menneskeskjebner, kjærlighet, håp og drømmer, og ting som rører seg hjemme og ute. 

Egen uttalelse om visemiljøet i Haugesund:

"-Jeg har lenge savnet en viseklubb i Haugesund. Jeg husker godt Kontakt Forum på begynnelsen av syttitallet. Jeg og en kompis framførte noen viser der (NRK var der og gjorde opptak, og vi kom med i programmet «Flimra» med utdrag av en av sangene). Så da er det ekstra gledelig for meg å få den ære å få bidra med noen viser på Haugesund Viseklubb sin premierekveld. "

 

Video: 
Stein Egeland-Eriksen
Etablert/født: 
1953
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 02.12.2020 - 13:56
Oppdatert dato: 02.12.2020 - 13:56
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu