Susi Varming

Artist fra Longyearbyen basert i Stavanger.

Susi Varming er født og oppvokst i Longyearbyen, Spitsbergen, Svalbard. Hun begynte å spille gitar som barn, og gjorde i en alder av 12  sin første offentlige opptreden på det lokale forsamlingshuset "Huset" i hjembyen.

Kort tid etter at hun begynte å skrive sanger,  fulgte noen flere forestillinger.Suksessen av å spille den russiske sangen "Uvezu Tebya Ya V Tundru" i Barentsburg, Svalbard, med fullt band og for mind-blåst russisk publikum, gav henne uten tvil  en smak av hva spenningen av live-opptredener kunne være. En opptreden i et norsk TV-show fulgte, og dermed, i en alder av 13, ble hun invitert til å spille den norske folkesangen "Vi ska Ikkje sova bort sumarnatta" på en konsert i Hamburg, Tyskland sammen med Berlin Radio Symphony Orchestra. Men hun avslo tilbudet om få fremføre den på tysk tv.

Gjennom årene, selv om musikk har aldri vært en fulltidsjobb,har Susi gitt ut singlene “Who Are You” (1996) og “Yes we can” (2010) , samt albumene “Barefoot in the snow” (2001) og  “Undressed “(2009).

Hun har åpnet for artister som Beth Hart, Hanne Boel, Lars Lillo Stenberg, Knut Reiersrud, Annbjørg Lien, Briskeby og Rita Eriksen, og spilt på Kongsberg Jazzfestival, Egersund visefestival, Dalane bluesfestival, Polar-jazz (Longyearbyen), Natt-urspillene, og vært på scenen med Ola Kvernberg Trio, Funk Fiction,  Helldorado, Flying Shoes og diverse andre band / artister.

I 2008 oversatte hun "All  My Tears (skrevet av Julie Miller) til norsk for Rita Eriksens album "Hjerteslag".

I 2009 oversatte hun hit-sangen "Har en drøm" (Opprinnelig fremført av Jørn Hoel, musikk av Svein Gundersen, tekst avTrygve Hoff) til engelsk, spansk, fransk, tysk og gresk, og opptak av akustiske versjoner av sangen på fem språk. Disse opptakene ble utgitt som "B-side" av singelen “Yes we can”. 

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Susi Varming
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.09.2014 - 12:53
Oppdatert dato: 22.09.2014 - 13:21
Sist endret av: TorbjørnSolum
Diskografi: 

Varming, Susi

Undressed

2007

Varming, Susi

Barefoot in the snow

2001

Susanne V.

Who are you?

1996
Toggle menu