The Flop

FLOP fra Haugesund startet opp i 1968 og har gjennom årene stillt med diverse forskjellige besetningsmedlemmer og mange variasjoner i navnet som "FLOP" - "St.Flop" - "The Flop Band

FLOP - del 1 , 1968 - 1976.
I året 1968 kontaktet Alf Ole "Fole" Olsen kameraten Einar Snyen for å starte opp nytt band. Flere av bandene som hadde dominert de siste årene var nå oppløste. "Folen" hadde selv vært med i "Group", "Modest Five" og "Zanies" som trommeslager.
Einar (bassgitar) hadde selv spillt i "Imp Corporation" og "2nd Generation". På keyboard fikk de med seg Torbjørn "Tobba" Lie..., som hadde vært innom "2nd Generation" og Spacemakers.

Det var bare disse tre helt i begynnelsen, da gitaristen som skulle være med (Kai Knutsen), valgte å begynne i "Spacemakers".
Et utklipp i Haugesunds Dagblad fra den første tiden:
<Det er ikke gått så mange månedene siden vi først presenterte dem. I dag snakker ikke byens popunge om annet enn - ja akkurat: Flop>
(story forts...)

Flop var spesielt populære på Karmøy. Det hendte at bandet spilte onsdagen på Dalen, fredag i Skudenes, lørdag på Åkra og søndagen i Kopervik! Alt i samme uke og med rekordstort publikum. Men bandet syntes at de fineste jentene var på dansen på Folkets hus i Kopervik.

Musikalsk hadde Flop sin force i flerstemt sang og spilte låter av grupper som Tremeloes, Amen Corner, Rascals, Vanilla Fudge, Ray Charles og Foundations.
I 1970 begynte ”miltærspøkelset” å gjøre seg gjeldende, og Flop måtte ta en pause. Torbjørn Lie og Einar Snyen sluttet i 1975.

THE FLOP BAND - del 2 , 1976 - 1982.
Leif Arne og "Folen" ville at bandet nå skulle få ett annet uttrykk og sound. Jan "Jallis" Hilmar Solbakk kom med på bass og John Bernar Espeland overtok tangentene. I tillegg fikk bandet ny sound ved at Håkon Eidesen tok med seg saksofonen og ble medlem i bandet. Juni måned startet øvelsene i Låven ved Haraldshallen, og 24 nye låter var klare til første spillejobb i Sandeid Samfunnshus september samme år. Flere jobber ventet og nå var det bare kjekt. Det var reising til Bergen og Stavanger, samt flere jobber på "Snorre". Det var bare en ting som kunne ødelegge; militæret! John B. var innkallt til 5 januar og skulle sendes til Bardufoss, Håkon og Jallis reiste 10 januar til forlegninger på østlandet. Og vi som hadde booket spillejobb i Straumen påfølgende lørdag! John B ble heldigvis sendt hjem samme dag???, og kom glad inn på Snorre resturant (vårt stamsted) og meddelte budskapet til resten av gjengen. Jallis kom seg også greit hjem etter hele 3 dager i militæret, men Håkon var det mer spennende med. Han dukket først opp på Snorre fredag kveld, dagen før spillejobben, og dermed var det bare å kjøre på. (story fortsetter...)

- uttalt av Gunnar Andersen: <Høsten 77 gjorde vi en del show sammen. 3 Busserulls, jeg som solo sammen med The Flop Band. Sitter med en annonse for Romjulshow-77 på Karmøy kino. Bill. a kr. 25,-. >

I 1978 kom engelskmannen Graham Smith med på gitar. Da Cliffi Grinde overtok trommene for Alf Ole Olsen, skiftet bandet navn til The Flop.
The Flop turnerte både i Norge og Nord-England før det tok en pause i 1982.

I 1985 døde plutselig Leif Arne Isene på ferie på Mallorca.
Håkon blir litt stram i blikket:
-Det kom som et sjokk på oss. Vi visste han hadde dårlig hjerte og han var i tvil om han skulle reise. Uheldigvis fikk han problemer og var for langt fra lege da det skjedde.
- Han var en stor artist og et flott menneske, sier Håkon med bifall fra de andre Flop-medlemmene.

THE FLOP BAND - del 3 , 1989 - 1991
(story kommer....)

THE FLOP - del 4 , 2004...
I dag er The Flop aktive med samme besetning som i 1978 Med et tillegg: ”Bamse” Bjarne Anvedsen er blitt med som vokalist. Bandet øver ukentlig og har som mål å spille musikk som treffer voksne folk i alle aldre med god musikksmak-
- Vi har en fast gjeng på 30-50 personer som følger oss når vi spiller her i distriktet, sier Håkon med smil om munnen. Vi tror vi spiller en voksen popmusikk med røtter i 60- og 70-årene.
- I tillegg slår vi gjerne til med en disco-låt fra 80-tallet. Privat liker vi alle typer musikk, men som fellesnevner har vi forkjærlighet for de store rockeband fra 70tallet. Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream og Clapton er store helter. John Bernar er spesielt glad i funk musikk, mens Graham liker The Beatles og også country når gitarspillet er fremtredende. Cliffi er glad i jazz, Håkon i rock og Bamse i gamle balader. Dermed må vi teste og prøve ut nye låter som vi ønsker å øve inn, men det er ikke mange som slipper gjennom det felles nåløyet at alle skal like låtene vi skal spille.

Erfaringen er der heller ingen ting å si på. Cliffi har vært med på 5-6 albuminnspillinger med Vamp og LP-en med Flop:
- I Vamp var jeg også med for underholdningens del. Når vi hadde skolekonserter og lignende og da elevene syntes det begynte å bli kjedelig, var det min jobb å spille ”trommeklovn” og sørge for at elevene ble underholdt. Men det var veldig kjekt å være med gode musikere i seriøst arbeid.

- Vi blir eldre og tjukkere, men kvaliteten og musikkgleden holder seg, sier Graham – den smilende engelskmannen som er en kjent ”gitarguru” her i distriktet.
Mange gryende gitarspillere med stjernedrømmer i blikket har fått veiledning av Graham.
- Jeg kom til Norge i 1978 fra Wakefield ikke langt fra Leeds. Jeg startet som gitarist i The Jester, men ble sparket da gruppen ønsket seg en ny gitarist ved navn Bill Nelson. Han ble senere kjent som supergitarist fra bl.a. Be Bop de Lux.
- Jeg ble da med i gruppen the Whales som turnerte i hele Scandinavia i 1978. De kom til Haugesund og ble kjent med Flop. Vi fant tonen og jeg fikk beskjed om at dersom jeg bosatte meg i Norge, ville de ha meg som gitarist. Da jeg så fant tonen med en norsk jente, var framtiden lagt, sier Graham med et blikk som skulle tyde på at han trives med sitt valg

- Jeg har solgt instrumenter i 29 år her i distriktet og sett gutter med 3 grep kjøpe seg instrumenter etter mine anbefalinger
- Siden har de utviklet seg til virtuoser som går langt utenpå meg.
Graham har også vært innom mange lokale band som Safe, Rebells, Wendy og Zero. Han hadde også et prosjekt kalt Graham’s Gang som besto av folk som var ledige når de skulle ut på oppdrag.
Graham er også kjent som lydmann og ”demo-produsent”
- Jeg var med og laget demoene til Vestlandfanden, Vamp og Flop. Disse demoene var en del av årsaken til at de fikk platekontrakt.
- Har du noen gode konsertopplevelser ?
- Rolling Stones på Valle Hovin i 1987 var stort og ellers må jeg si at musicalen ”We will Rock you” basert på Queen sin musikk var en stor opplevelse. Den kunne jeg sett mange ganger.
- Favorittartister?
- David Gates – soloartist og vokalist i amerikanske The Bread- er min favoritt vokalist. Ellers er Chet Atkins nummer 1 på gitar. Men der er mange nr 2!
- Når jeg spiller musikk fra CDer går det på alle typer musikk og sjangere. Men jeg kommer stadig tilbake til The Beatles. Den remiksa Love-utgivelsen liker jeg veldig godt.

Medlemmer:

Vokal: Bjarne "Bamse" Anvedsen

 Gitar/vokal: Graham Smith

 Trommer/Perc: Alf Magne "Cliffi" Grinde

 Bass/vokal: Rolf Andre "Roffi" Johnsen

 Saksofon/gitar/vokal: Håkon Eidesen

 Tangenter: John Bernar Espeland

                                                                                                                                                                          

Spotify: 
Video: 
The Flop
Etablert/født: 
1968
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 30.01.2013 - 14:23
Oppdatert dato: 29.01.2018 - 13:23
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu