The Holstein United Bluegrass Boys

The Holstein United Bluegrass Boys

Medlemmene i The Holstein United Bluegrass Boys kommer fra Trysil, Hallingdal, Haugesund og Oslo.

The Holstein United Bluegrass Boys (THUBB) er et vaskeekte bluegrass-band. Etter å ha brukt et par år på å finslipe bandmaskineriet ved å spille klassikerne innenfor stilarten, begynte bandet etter hvert å skrive sine egne sanger. Dette for å, som bandet selv sier: «lindre hjertesorg og gi vårt ydmyke bidrag til den fantastiske bluegrass-sjangeren». Som et resultat av dette, gav de i januar 2009 ut debutplata «Cattle Tracks», bestående kun av originalskrevet materiale.

Vokalist Audun Haugeplass har en stemme som vitner om at skogen i Hallingdal ikke kan være så ulik den du finner i Appalachia-fjellene. Og den flerstemte sangen som har blitt THUBB sitt varemerke, er av den sorten som hensetter deg til gyngestolen på verandaen i heimsens dal, med kaffekopp i hånd og sola på vei opp. Og at resten av bandet kanskje ikke har like godt alibi for å drive med bluegrass som gårdbruker Haugeplass, er jammen ikke lett å merke! For å sitere bladet Bluegrass Europe: «This young Norwegian band plays high calibre bluegrass music. Tight harmony vocals, interesting arrangments.»

Utover det å være et ettertraktet og aktivt liveband i eget navn, har THUBB også delt scene med artister som The Lovell Sisters, Hellbillies og William Hut, samarbeidet med Rita Eriksen og spilt på den prestisjetunge European World Of Bluegrass-festivalen i Nederland. De medvirker også på bluegrass-samleplaten «Pay Me My Money Down – The Bluegrass Album».

Medlemmer:

Audun Haugeplass
- vokal, bass
Kjetil Steensnæs
- dobro, vokal
Kristian Kvalvåg
- vokal, gitar
Tarjei Nystedt
- fele, mandolin, vokal
Tor Egil Kreken
- banjo, vokal
 

Se også: Darling West

Spotify: 
Video: 
The Holstein United Bluegrass Boys
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 05.09.2016 - 12:23
Oppdatert dato: 05.09.2016 - 14:16
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu