The Pop Culture Elite

The Pop Culture Elite foto: Ukjent

Et band fra Haugesund med en besetning på fire unge karer. De spilte en mellomting mellom prog-rock, indie-rock og alt-rock.

I årsskiftet 2010-2011 ble kvartetten The Pop Culture Elite til som en videreføring av tre deler av kvartettens tidligere bandprosjekt. Tilbake i 2008 gikk Olav Ø. Olsen og Sondre F. Dale sammen inn i Normal Paranoia, et musikalsk prosjekt med Pink Floyd, The Beatles og Porcupine Tree som fundament. Etter et par år hvor forskjellige bandmedlemmer kom og gikk ble bandet mot slutten av 2010 mye mer fokusert, både med låtsnekring, på konsertfronten og med en stabil neve mennesker bak instrumentene. 

Gjennom store deler av 2011 var Olav Ø. Olsen (keyboard, vokal), Sondre F. Dale (gitar), Eivind Grutle (bass) og Roger Hansen (trommer) de fire menneskene bak navnet The Pop Culture Elite. Planen var at Perfectly Normal Paranoia skulle være et album bandet spilte inn i løpet av sommeren 2011, som et passende punktum for bandet. Halvparten av bandet skulle flytte bort, og de resterende medlemmene hadde andre prosjekter de skulle fokusere på. Det ble et album, men ikke på den måten som var planlagd. En uke før innspilling av albumet skulle skje ble bandets gitarist Sondre F. Dale rammet av det som traff landet vårt 22.07.11 på Utøya. 

Trioen som stod igjen ville ikke la The Pop Culture Elite visne bort, men heller at bandet skulle få et verdig punktum i form av en enda mer gjennomført innspilling av bandets debutalbum. I starten av November 2011 gikk det da tremannsterke bandet inn i studio i Bergen, med Anders Bjelland fra Hypertext med som produsent og drahjelp som gjestemusiker

Relaterte band: Jealous of Plato, Crimson Flame,Sirkus Vladimir,Swallow Shallow,Rossman, Fylking Fornuft

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
The Pop Culture Elite
Etablert/født: 
2010
Aktive fra/til: 
2010 til 2011
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 31.01.2014 - 15:35
Oppdatert dato: 23.06.2022 - 22:32
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu