The Silver Voices

The Silver Voices foto: Stavanger Aftenblad

Kremen av Randabergs unge menn samlet smokingkledd i en gospelgruppe.

The Silver Voices begynte som et stunt der de åtte medlemmene oppsøkte folk som hadde vært «viktige» for dem julen 1992, og framførte vakker flerstemt mannssang, til stor fornøyelse. Etter å opptrådt som musikalske «julebukker», begynte det å gå slag i slag. Et større repertoar bygget seg opp, den vokale kvaliteten ble forbedret- og konserthorisonten ble utvidet.

De spilte på Checkpoint Charlie, Cementen, i bryllup, ved gravøl og på gatene. Ved en anledning var de negere i Stavanger sentrum. De smurte fjeset inn med aske, gikk fra utested til utested iført smoking, og brukte hatter som kollektbøsser.

Koret var seriøst ment. Det dreide seg om blues og country i bedehustapning. Tekstene hadde et klart kristent budskap, men rent musikalsk var de preget av Elvis Presleys friske ånd. Ellers var gamle mestre som Golden Gate Quartet , og kanskje Willie Nelson, inspirasjonskilder. I 1997 kom debutalbumet «Songs we love so dear».

Etter noen års  stillhet gjorde de lokale sølvguttene comeback som backingkor for Thomas Dybdahl i 2006.

The Silver Voices:
Bård Halsne
Børge Fjordheim
Bernt Inge Rygg
Ingvard Mjelde Olsen
Kjartan Fjordheim
Hans Peter Lindstrøm
Ole Martin Lund Bø
Ove Storland
Stein Bjelland

 

Se også: Metal Succers, De Musikalske Morokokkene, Helldorado, Bård & Børre band, Ove Rocketroll, Storland Maskin, Cloroform, Uncle Deadly, Hans Williamsen & Avløysarane, The Getaway People, Todd Rundgren-Emil Nikolaisen-Hans-Peter Lindstrøm

Spotify: 
The Silver Voices
Etablert/født: 
1992
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 24.11.2015 - 12:03
Oppdatert dato: 23.11.2018 - 14:26
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

The Silver Voices

Songs we love so dear

1997
Toggle menu