Thomas Torstrup

Thomas Torstrup

Thomas Torstrup er en pianist/organist/komponist fra Stavanger,utdannet ved jazzlinja i Trondheim (NTNU).Han har vært involvert i flere prosjekter både som jazzpianist og organist. Har blant annet samarbeidet med Karin Krog og Svante Thuresson.

Torstrup har samlet noen av sine favorittmusikere hos lydlegenden Jan Erik Kongshaug i Rainbow studio, og spilt inn sitt debutalbum for pianotrio/kvartett:
”Snøkorn” med Hanna Paulberg (sax), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (tr.) 

Med sine samarbeidspartnernere som Martin Högberg (gitar), John Pål Inderberg (sax), har han også holdt flere orgelkonserter. Thomas Torstrup planlegger å spille inn et album med komposisjoner for kirkeorgel. Dette albumet skal redefinere bruk av kirkeorgel, puste nytt liv i et tradisjonelt instrument og berike lytteren med nye og friske musikalske innfallsvinkler.

Torstrup har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og har studert piano hos Vigleik Storaas og Erling Aksdal. Senere studerte han orgel hos Henning Sommerro, Harald Rise og Jon Skogstad. Interessen for å skape noe nytt med kirkeorgel førte til Mastergrad i orgel med fokus på improvisasjon. I løpet av studieårene har han hatt opphold både i Paris , Stockholm, Aarhus, Oslo og Trondheim.

Allerede som 13-åring fremførte han sin første jazzkomposisjon i Stavanger Konserthus med Jens Wendelboes orkester (Crazy Energy Jazz Quartet). Siden da har Torstrup har vært involvert i utallige prosjekter. Han har blant annet bidratt med sine komposisjoner på Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Maijazz, Trondheim Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene og har flere kirketurnéer bak seg.

Torstrup  er i dag kantor ved Tasta kirke og undervsiningleder ved jazzlinja på UIS.

 

Se også: Fee Foo Yeah, Eggeskall

SoundCloud: 

the-way-out

Spotify: 
WiMP: 
Video: 
Kilder: 
Thomas Torstrup
Etablert/født: 
1986
Aktive fra/til: 
1999
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 03.04.2014 - 11:07
Oppdatert dato: 13.02.2018 - 22:13
Sist endret av: JoarKvanvik
Diskografi: 

Helliesen, Reidar

Fisefin poesi

[2003]
Toggle menu