Tommy Fredvang

Bilde av Tommy Fredvang

Tommy Fredvang er en artist fra Stavanger.

Fredvang fikk sin første gitar da han var 17 år og startet punkbandet "Splitting Image", og han skrev sanger på hobbybasis. Etter hvert utviklet det seg til en stor lidenskap.

Etter ett år på Paul McCartney-skolen LIPA i Liverpool, bestemte han seg for å returnere til Norge for å jobbe videre med musikken. Med seg i bagasjen hadde han en eksklusiv iTunes-lansering av låten, ”Wait for me”. Denne låten ble håndplukket av Robin Gibb, kjent fra hitmaskinen The Bee Gee’s, og deretter utgitt av LIPAs eget plateselskap.

Det første året tilbake i Norge tilbrakte han ved Nordisk Institutt for Scene og Studio, hvor han fikk utviklet seg videre som musiker og låtskriver. 

I 2009 var han med på X-factor, og kom på 5 plass. I ettertid har han blitt en populær liveartist i Norge på grunn av sin gode kontakt med publikum. Året etter deltok han på "Skal vi danse". Han driver nå sitt eget plateselskap, studio og produksjonsselskap.

Den 18. oktober 2010 ble hans debutalbum From Now On utgitt.

Fredvand deltok på MPG i 2012, med sangen "Make it better", der Hanne Sørvaag og Tommy Berre var medkomponister. Låten handlet om å tro på at du kan skape din egen virkelighet.

I 2014 kom utgivelsen  "Aldri for seint".

I 2015 deltok han på NRK-programmet "Stjernekamp".

Spotify: 
Video: 
Tommy Fredvang
Etablert/født: 
1982
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
musikkbibliotek

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 08.04.2013 - 11:35
Oppdatert dato: 26.03.2019 - 14:55
Sist endret av: ÅsmundÅdnøy
Diskografi: 

Fredvang, Tommy

From now on

2010

Fredvang, Tommy

Spotless Mind

[u.å.]
Toggle menu