Trond Kallevåg Hansen

Trond Kallevåg Hansen

Trond Kallevåg Hansen er en gitarist fra Haugesund, som nå har base i Oslo.

Kallevåg Hansen har vært bandleder , komponist og sidemann i mange prosjekter, og blitt kjent som en kreativ musiker med sin særegne og gjenkjennelig stil. Han har jobbet innen ulike sjangere, hovedsakelig jazz og improvisert musikk. Han samarbeider også med singer-songwriters / folk-artister, popmusikere osv.Trond fullførte bachelor innen rytmisk og improvisert musikk ved konservatoriet i Stavanger i 2012.

Foruten å være musiker jobber Kallevåg Hansen også frilans  som en gitarlærer på musikkskoler og gir privattimer .Som bandleder  og komponist han jobber med Jord og Jern, Trond Kallevåg Hansen Trio, Trond Kallevåg Hansen Quintet og Frogner Afrobeat , så vel som sitt eget moderne soloprosjekt.

Trond Kallevåg Hansen begynte å utvikle sitt solokonsept som masterprosjekt på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Ideen var å tolke musikken til Fartein Valen og prøve å formidle den med andre musikalske virkemidler og parameter hentet fra Silence av John Cage og elektroakustisk musikk. Med det som utgangspunkt prøver Trond med dette soloprosjektet å kombinere estetikken fra cinematiske og støybaserte lyd-landskap med minimalistisk improvisert gitarspill. I Danmark studerte han under den internasjonalt kjente gitaristen  Jakob Bro. Under studiene var Trond også heldig nok til å få timer med  Lage Lund, Mike Moreno, John Stowel, Thomas Fryland, Svein Olav Herstad, Søren Kiærgaard og mange flere.

Trond Kallevåg Hansen Trio er  et spennende prosjekt med tre unge og prisede jazzmusikere, som ellers  består av Alexander Hoholm på Bass og Ivar Asheim på Trommer. Låtene er komponert av  Kallevåg  Hansen og musikken kan beskrives som en reise som går innom alt fra jordnære og lyriske landskap til hardtslående sving med et lekent og organisk samspill. Alt dette holdes sammen av en rød tråd med tydelige melodier og strukturer. Disse tre unge, spirende musikerne holder ikke igjen på noe når de leverer sin musikk med solid instrumentalt håndverk og lyttende musikalitet. Komposisjonene til Trond henter inspirasjon fra viseverden så vel som jazzverden; Lyrikken fra egne som Kenneth Sivertsen og lekenheten til fjerne som Ornette Coleman kan nevnes som noen av inspirasjonene som gjør denne trioen unik.

Trond Kallevåg Hansens soloalbum "Bedehus & Hawaii" kom i 2019.

 

Andre prosjekter:

AlloyHansen/Halvorsen Kvintett,Ludwig 13Odel, Maximalistica, Julius Lind, Readymade, The Crescsendo Company
 

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Trond Kallevåg Hansen
Etablert/født: 
1988
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 22.01.2017 - 23:10
Oppdatert dato: 14.03.2021 - 22:20
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu