Tvillingene Odd og Hans Abrahamsen

Tvillingene Odd og Hans Abrahamsen foto privat

I de fleste sammenhenger omtalt som Odd og Hans, tvillingene Abrahamsen eller Odd og Hans. Det er to ekte Siddiser, født 26/!-49 på Klinikken i Stavanger og døpt i Domkirken. Det meste de har gjort på den musikalske arena har de gjort sammen som "Tvillingene Odd og Hans Abrahamsen" eller i grupper, storband, kor, etc., og ikke i minst i gruppen "The Abraham Singers"!

Musikken har de fra sin far, Hans Abrahamsen, med mor Oda som ivrig støttespiller. Det hele begynte med sang, men siden far Hans også var dirigent i Nanset Ungdomskorps ved Larvik ble det fra 13-års alderen også trompet og trombone..

Familien Abrahamsen flyttet tilbake til Stavanger i 1964. Oppdragene for The Abraham Singers ble flere. I tillegg spilte Odd og Hans i Indremisjonens Hornorkester (nå IMI Brass), samt hjelpedirigenter i Randaberg Skolekorps, som far Hans var dirigent for. 

Etter militæret, forøvrig med avtjent med en soldatrevy på fritiden og signalblåsere, ble det flere år i Musikkorpset Gjallarhorn før swingfoten tok overtaket og Odd og Hans begynte i Bryne Storband. Det har de ikke angret på. Samtidig må det sies at Odd og Hans alltid har hatt stor bredde i sine musikkinteresser og utøvelse. Det speiles i at begge i mange år parallelt med storband og korps også har vært del av korbevegelsen. I Stavanger ble det Symfoniorkesterets Kor og på Sandnes Gand Kirkekor, men ikke minst i oppsetningen av Den Glade Enke med Operakoret i Sør-Rogaland, Sandnes Orkesterforening og Den Norske Opera i forbindelse med Sandnes bys 125 jubileum i 1985. Odd og Hans har som duo og enkeltvis også vært engasjert som kirkemusikere, bl.a., ved gudstjenester og begravelser.

Når Sandnes Storband ble startet valgte Hans å gå over  her ,  mens Odd i noen år fortsatte i Bryne Storband før også han gikk over til Sandnes. I begynnelsen på 2000-tallet var det stor interesse for storband, Begge storbandene hadde flere spilleoppdrag.

Høydepunktene for jazzentusiastene var "Jazz i Timeglass" på begynnelsen av 2000-tallet med Sverre Kvam, Knut Svendsen og Knut Aabø i arrangements-komiteen. I storbandene var Odd og Hans sentrale både som musikere/solister og sangere, men ble også engasjert som musikere til Statoil's revyorkester, Lundehaugen's VGS revy, sammensatt orkester i Gand Kirke ifbm. høytider og for en periode på ca. 4-5 år ledere og medlemmer i "Husorkesteret" til "3-16" møteserien i Gand Kirke.

Etter fylte 55 år ble det noen år med pause fra Storband. Hans og Odd gikk tilbake til Brass Band og Elim Brass i Sandnes. Det ble noen fine år med Knut Egil Kristiansen som dyktig, kreativ og inspirerende dirigent. Odd og Hans ble først og fremst engasjert for å bidra i musikalske planer Knut Egil hadde for korpset i forbindelse med to sommerkonserter i Sandnes Kulturhus, 

I de siste årene har Odd og Hans fortsatt i Sandnes Storband.og har fra 2019 vært del av Trygve Mayers Kvintett. Kvintetten spiller jazzgudtjeneter i kirkene lokalt.Odd og Hans .har pr. dato vært engasjert med.musikk i over 65 år og er fortsatt aktive.

 

Kilder: 

Hans Ingolf Abrahamsen

Tvillingene Odd og Hans Abrahamsen
Etablert/født: 
1949
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar.Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 17.04.2023 - 15:53
Oppdatert dato: 19.04.2023 - 14:12
Sist endret av: Joar.Kvanvik
Toggle menu