Vibrato

Vibrato er et band fra Stavanger/Sandnes-området som spiller 60 og 70-talls swing til ditt selskap!

 VIBRATO 1960-1962
Bandet ble stiftet vinteren 60/61 av tidligere medlemmer av Perdido som da var lagt ned. Tor Bøe spilte saksofon er noe usikker på hvem som var med helt fra begynnelsen, men etterhver besto bandet av Sjur Svaboe på slagverk, Kjell Bøe på trombone, Tor Bøe på tenorsaksofon, Åge Jan jensen på sologitar, Terje Andersen på rytmegitar, Kirsten Grøssvik (senere gift med Sjur Svaboe) på piano og solovox og Jan Johansen (Daffy) på bass.

Første spillngen var på en skoledans på Sandnes Gymnas. Ellers spilte bandet en del i Turnhallen på Ålgård og turnhallen i Sandnes.

Fastelaven 1961 greidde Vibrato å overtale formannen i Sandnes turnforening til å låne dem turnhallen for et større eget arrangement. De hadde kjøpt et kostbart solo-vox instrument til Kirsten Grøssvik for omlag 3000 kroner (et enormt beløp den gang) og trengte dermed ekstra inntekt. Turnforeningen var ved en sllik utleie sikret leieinntekt og var fornøyd med det, helt til de oppdaget at arrangementet ble en kjempesukksess med omlag 800 betalende. I tillegg kom ekstra inntekt på utlodning, kake- og brussalg. Vibrato fikk da inn nok penger til å betale instrumentet, som var kjøpt brukt hos brødrene Line på Sandnes. På dette arrangementet var det hentet inn flere lokale krefter som underholdere. Johannes Line spilte i pausen, og en ung mann i fra Hommersåk, Wiggo Hansen, var med som rockesanger. I tillegg sang Kjell Haave fra Stavanger.

Kjell Bøe sluttet høsten 1961 for å begynne på medisinstudier i Tyskland. bandet fortsatte, men med redusert aktivitet frem til sommeren 1962, da Tor Bøe sluttet for å starte psykologistudier i Oslo. Siste spiling i denne perioden, med et redusert Vibrato var i Sandnes Turnhall sammen med medlemmer av bandet Hot Liars fra Bryne.Men historien sluttet ikke der.

 

De som spiller i bandet i dag:

Janne Lind - vokalist
Alan Moody - sologitar og vokal
Tor Bøe - saksofon
Kjell Bøe - trekkbasun
Svein D. Hana - trommer
Helge S. Reiestad - bassgitar
Terje Andresen - rytmegitar

SoundCloud: 

vibrato-i-artbeat-studio

Video: 
Kilder: 

"Det swinger på Sandnes" av Finn M. Fuglestad.

Vibrato
Etablert/født: 
1960
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Finn M. Fuglestad

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 20.06.2015 - 23:17
Oppdatert dato: 09.10.2015 - 10:40
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu