Stavangerbasert jazzzgruppe.

Barnestjernene som endte opp som Rogalands beste popband midtveis på 1960-tallet. Bandet spilte inn den første singelplata i stereo i Norge, "Madman/Out Of My Mind", utgitt i 1966. Bandet opplevde alt - unntatt det kommersielle gjennombruddet på nasjonalt plan. Bandet ble etablert på slutten av 1950-tallet/1959 og holdt det gående til 1972/73. Tore Haugland var kapellmester, gitarist og komponist gjennom hele bandets historie.

Toots Records holdt til i 2. etasje på Cafe Sting på Valberget, og ble også brukt som backstagelokaler for Stavanger Råkkeklubb d.y.-konsertene med Jokke & Valentinerne og Raga Rockers i parkeringshallen under Valberget.

4 Hekto (På Stampen) var et punkband fra Stokka.

Gypsy Jazz trio basert i Stavanger.

Råck & Rålls var en plate og kunstbutikk i Stavanger.

Einar Husebø ble husket som en svært dyktig lensmann på Hetland. Han var også svært opptatt av kristelig sang.

Urbant Helvete var et metalband med base i Stavanger.

Stavanger er ingen filleby, fallera er en vise skrevet av Tellef Haraldstad . Visa het opprinnelig "Stavanger-vise", men er bedre kjent som "Stavanger er ingen filleby".

Maktå på Stra'en er et musikalsk skuespill av Leiv Isaksen , som hadde premiere på daværende Stavanger Teater (nå Rogaland Teater) 8. januar 1927, fremført av amatører.

«Eg e fydde på Straen eg» («Jeg er født i Straen jeg») er en typisk Stavanger-sang skrevet av Laurits Torssen, som var husdikter på Samvirke.

Kalle og Valle (Bjørn Kallevig og Terje Vallestad) var en svært aktiv viseduo som startet opp i Stavanger på slutten av 70-tallet. Musikken ble presentert som ellevill barnerock, hvor de tok i bruk forskjellige instrumenter, lyder og danser.

Toggle menu