Versjoner lar deg spore forskjeller mellom flere utgaver av ditt innhold og lar deg gå tilbake til eldre utgaver.

Hekkan

Hekkan var blant de slemme guttene som knuste blokkfløytene, og kjøpte elektrisk gitar etter frustrerende musikktimer. De var 68-ernes barn.

Hekkan var et ungt fremadstormende stavangerband som markedsførte seg som noe helt annerledes rundt om i distriktet. Påvirket av Stavangerensemblet, sang de på dialekt. Musikken slektet på 60-tallsrock ala Hendrix , Rolling Stones og Kinks, samt deLillos. Medlemmene var rundt 16-17 år, og de formelig sprutet av spilleiver og energi.  Vokalist Tore Renberg ble beskrevet som en blanding mellom Froddien og Steve Davies av Aftenbladet.

I 1988 ble Tore Renberg kjent med Ståle Strømsvold , Georg(?) og Ole Jacob Bye, som spilte i bandet Mud.De trengte en vokalist, og Tore var ikke vanskelig å be.Dette var hans drøm. Gruppen skiftet navn, siden det allerede var noen som kalte seg for Mud.  Først til Klisjédruene, så til Glass Onion, og så til Hekkan.

I 89 og 90 øvde bandet flere ganger i uka og spilte masse konserter, på fritidsklubber, på Folken, på De røde sjøhus, på fester; over alt hvor de  kunne få innpass. Etter hvert besøk av Frank Svendsen og Paal Nilssen-Love på trommer. Under perioden med Svendsen ble de mer heavy, mens med Nilssen-Love  gikk det mer i en jazzretning.Men alt i alt  gav Hekkan inntrykket av å være et energisk og melodisk rockeband .

Drømmen var å ha en rad med hylende ungpiker foran scenekanten, men dessverre dukket det stort sett opp gutter.

Bandet gav ut en selvtitulert demokassett. For Hekkan betydde musikken alt, siden de ikke hadde noe å røre opp mot.

Hekkan gikk i stykker sommeren 1990 av klassiske bandårsaker: skoleslutt, militæret, musikalske uenigheter, utålmodighet, studier

Hekkan
Etablert/født: 
1988
Aktive fra/til: 
1988 til 1990
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.12.2014 - 22:02
Oppdatert dato: 25.08.2020 - 20:21
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu