Sigurd Kristiansen er en vokalist og gitarist fra Stavanger.

Ingrid Jørgensen Dragland er en skuespiller og sanger fra Haugesund.

Martine Skipevåg fra Karmøy sang og spilte torader.

Heidi Strand Harboe er en dikter fra Bryne, som har skrevet flere salmer, sanger og musikaler.

Journalist Knut Joner, født i Bodø, var kjent som en allsidig journalist i Rogalands Avis. Han var også en aktiv del av underholdningslivet i Rogaland.

Ivipivi, også kjent som Tor Ivar Braut, kan regnes som en av de mest kjente og erfarne trubadurer på Nord-Jæren, og har i en årrekke opptrådt i Stavanger, Sandnes, Bryne og omegn.

Trygve Tvedt Wee var en pedagog fra Haugesund. På 60-tallet hadde han en karriere som barneunderholder og visesanger.

Gunnar J. Malmin var en norsk –amerikansk dirigent, musikkprofessor og komponist. Av Haugesundsslekt, hadde han god kontakt med gamlelandet.

Norsk –amerikanske Stan Edward Boreson var kronet som "The King of Scandinavian Humor", med trekkspill og sang. Han hadde aner fra Stavanger, og laget sanger om byen.

Ketil Egge var en skuespiller, tekstforfatter, komponist, musiker, dramaturg og teatersjef fra Oslo, bosatt i Stavanger fra 1976 frem til sin død.

Kay Lande var en norsk-amerikansk sanger, låtskriver, musikkpedagog og tv personlighet med sterk tilknytning til Karmøy. Hun var blant annet opptatt av å bevise at The Statue of Liberty inneholdt kobber fra gruvene på Visnes.

Jens Marius Giverholt var en sangtekstforfatter oppvokst i Stavanger.

Toggle menu