I 1993 debuterte Stavangerartist Morten Abel som skuespiller i den humoristiske krim-thrilleren «Hodet over vannet». Abel skrev også tittelsporet til filmen, som han fremførte sammen med en annen markant vokalist, Prepple Houmb.

Even Stormoen er en skuespiller fra Bergen, som har jobbet ved Rogaland Teater siden 1989. Han har spilt i flere teaterstykker, musikaler og filmer. Stormoen har vært dubbestemme i norskspråkelige versjoner av Disneyfilmer.

Artister, musikere og sangere med tilknytning til Rogaland.

Flere kjente artister har enten aner fra eller er født, eller har bodd noen år i Rogaland.

Leif Garrett (Leif Per Nervik) er en amerikansk skuespiller. Han satset også på en popkarriere, som et storøyd og blondhåret tenåringsikon. Etter et turbulent liv, er han fortsatt aktiv innen begge felt. Garrett har norske aner, blant annet fra Egersund og Bjerkreim.

Dag Jostein Sandvik var en skuespiller og tryllekunstner fra Oslo, som vokste opp i Stavanger. Han var med i noen musikaler

Sigrid Erandi Trejo Skogland er en sanger, musiker, låtskriver og videokunstner fra Haugesund.

Gene Nelson (født Leander Eugene Berg) var en atletisk danser, skuespiller, sanger og filmregissør fra USA. Han hadde norske røtter fra oldeforeldrene som kom fra Sand i Suldal.

Port Freeman er electronica prosjektet til Tor Anders Voldsund.

Garrett Hedlund er en amerikansk skuespiller, sanger og musiker, med aner til Sokndal i Rogaland.

Butch Vig er en amerikansk trommeslager og plateprodusent. Han er som musiker kjent fra band som Spooner og Garbage. Som produsent, er Butch anerkjent blant annet for sitt samarbeid med Nirvana, som ga ham tilnavnet «The Nevermind Man». Vig har aner fra flere steder i Norge, blant annet Åkra på Karmøy.

Chris Cornell var en av de store innen grungebevegelsen. Han ble kjent for sitt enorme sangspekter, som strakte seg over fire oktaver, samt sin store katalog som låtskriver. Cornell hadde norske aner, gjennom oldefaren som kom fra Stavanger.

Den amerikanske skuespilleren Riley Keough er beslektet både til Elvis Presley og Egersund. Ikke veldig aktiv innen musikk selv, tar Riley i bruk sangstemmen i Amazon Prime-serien «Daisy Jones and the six».

Toggle menu