Leif Garrett (Leif Per Nervik) er en amerikansk skuespiller. Han satset også på en popkarriere, som et storøyd og blondhåret tenåringsikon. Etter et turbulent liv, er han fortsatt aktiv innen begge felt. Garrett har norske aner, blant annet fra Egersund og Bjerkreim.

Dag Jostein Sandvik var en skuespiller og tryllekunstner fra Oslo, som vokste opp i Stavanger. Han var med i noen musikaler

Sigrid Erandi Trejo Skogland er en sanger, musiker, låtskriver og videokunstner fra Haugesund.

Gene Nelson (født Leander Eugene Berg) var en atletisk danser, skuespiller, sanger og filmregissør fra USA. Han hadde norske røtter fra oldeforeldrene som kom fra Sand i Suldal.

Port Freeman er electronica prosjektet til Tor Anders Voldsund.

Garrett Hedlund er en amerikansk skuespiller, sanger og musiker, med aner til Sokndal i Rogaland.

Den amerikanske skuespilleren Riley Keough er beslektet både til Elvis Presley og Egersund. Ikke veldig aktiv innen musikk selv, skal Riley ta i bruk sangstemmen i Amazon Prime-serien «Daisy Jones and the six».

Celeste Holm var en norsk -amerikansk skuespiller og sanger, med røtter fra Jæren, sett på som en veteran innen musikaler. Hun var svært stolt av sin arv, og besøkte Norge flere ganger.

Harry Hagland var en allsidig musiker, komponist, tekstforfatter og arrangør fra Haugesund, med mesteparten av sitt virke i Stavanger. Han lagde blant annet sanger og melodier for Magnus Samueslen.

Haugesunder Ottar Ryan åndet for musikken. Dette betydde mye for ham hele livet, ikke minst under tysk fangenskap.

Jacob (Jac.) Tangsjø (tidligere Johannessen) var en musiker og dirigent fra Haugesund, som senere bosatte seg i Bergen.

Erling Røisum var en musiker og pedagog fra Haugesund. Han hadde stor betydning for musikklivet i både hjembyen og hovedstaden.

Toggle menu