Fri Steel er den bergensbaserte haugesunderen Erik Johan Bringsvor største musikalske prosjekt til dags dato.

Rudolf Bruun Anderson (Rudolf Kvelve) var en amerikansk fiolinist og komponist, opptatt av den norske musikkarven. Han hadde aner fra Rogaland.

Naaljos Ljom har utspring fra Stavangerbandet MoHa! Duoen blandet tradisjonell norsk mikrotonal folkemusikk med elektronikk.

Militæroffiseren Endre J. Cleven fra Skudenes var en mester i mye, blant annet musikk. Han var basert i USA/Kannada.

Joachim Berner var en forretningsmann, fiolinist og musikklærer basert i Stavanger. Han er stamfaren til det som skulle bli flere generasjoner med skipsredere.

Einar Ellgen (født Strøm - Andersen) var en operasanger, arrangør og komponist fra Stavanger. Han lagde melodi til Oslosangen “Vår egen by”.

Free Fantasy var et allsidig danseband som skapte musikkglede i Sokndal.

Høvleriet i Haugesund er en kulturarena med uante muligheter for skreddersydde "happenings". Brukes blant annet som konsertarena.

Bluegrasstrio basert i Stavanger.

Sleipner (også kjent som SleipnerNor) er et enmanns neofolk/ambient prosjekt fra Strand.

Den tyskfødte bergenseren Wilhelm August Werner ble ikke bare sett på som vestlandets beste frisør, han var også en populær barytonsanger i Stavanger.

Veijr er ein Bergensbasert kvintett med røter festa i folkemusikk og visesong. Med eit nakent og ærleg lydbilete er lyttaren fri til å drøyma seg vekk i bodskapen via songaren Eir Høydal frå Strand si sårbare røyst og formidling.

Toggle menu