John Solheim var aktiv innen sang og teatermiljøet i hjembyen Stavanger, før han gjorde operakarriere i USA. Han var kjent for sin varme barytonstemme og levende scenetilværelse.

Elizabeth Middelthon Sundt var en anerkjent sanger fra Stavanger. Hun ble beskrevet som å inneha en behagelig mezzosopranstemme.

Esther Østby var en mezzosopran fra Stavanger.

Niels Jules Nielsen var en organist, pianist og operettekomponist fra Stavanger.

Datteren til Stavangerdikteren Sigbjørn Obstfelder, danskfødte Lili, arvet sine foreldres kunstneriske sjel og natur. En lovende karriere som operasanger fikk dessverre en tragisk slutt.

Komponist og pianist Gerhard (Gerard) Tonning fra Stavanger hadde en suksessfull karriere i USA.

Hans Salvesen Brun var født i Bergen og oppvokst på Bygnes i Kopervik. Etter en periode som sjømann, gjorde han stor suksess i Oslo som skuespiller og sanger. I mange år var Brun Norges eneste tenor.

Kay Lande var en norsk-amerikansk sanger, låtskriver, musikkpedagog og tv personlighet med sterk tilknytning til Karmøy. Hun var blant annet opptatt av å bevise at The Statue of Liberty inneholdt kobber fra gruvene på Visnes.

Einar Ellgen (født Strøm - Andersen) var en operasanger, arrangør og komponist fra Stavanger. Han lagde melodi til Oslosangen “Vår egen by”.

Ståle Wikshåland (født 30. juni 1953 i Stavanger, død 18. januar 2017 i Oslo) var professor i musikkvitenskap og musikkritiker. Han har vært musikkanmelder for klassisk musikk i Dagbladet siden 1980 og han redigerte Ballade - tidsskrift for Ny Musikk 1978.

Hanna Helgeland er en klassisk trent sanger, pianist og skuespiller fra Stavanger.

Arne Garborg (født Aadne Eivindsson Garborg 25. januar 1851, død 14. januar 1924) var en jærsk forfatter og intellektuell, som skrev mest på landsmål (nynorsk). Hans diktverk, spesielt Haugtussa, har inspirert mange kunstnere og musikere. Det som ofte forsvinner i glemmeboken, er at Garborg selv var musikkelsker og en dyktig fiolinist.

Toggle menu