«Barndomshjemmet» er en Løgnaslaget-slager skrevet i 1984.

Landeplagen «Kom hjem,Bertine» er en sang av stavangergruppen Løgnaslaget som havnet på Norsktoppen på 80-tallet.Dette er en parodi på «country & western» -sjangeren, og tar for seg et usunt ekteskap.

1960-Slageren «Gråtende Sky» ble skrevet Thor G. Norås fra Stavanger og fremført/komponert av karmøyartisten Harald Pettersen. Den er kjent som en av de mest melodramatiske balladene fremført av en norsk artist. Den slo også gjennom landegrensene, til Sverige og Danmark.

Eli Molaug Odland er en musiker , pedagog og dirigent fra Sandnes, nå basert i Oslo.

Olaf Wilhelms fra Vika i Oslo var en veletablert danser, kabaretartist, skuespiller og sanger da han kom til Stavanger på slutten av 30-tallet. Her jobbet han riktignok for det meste i en annen rolle, som konferansier og tivoliarbeider. Men Wilhelms hadde noen sangopptredener i løpet av sine tre tiår i byen, og avsluttet artistkarrieren sin her.

Aslaug Øye var en kjent radiostemme i NRK Rogaland. Før dette var hun medlem av Stavangers teaterscene, som skuespiller og sanger.

Harry Hagland var en allsidig musiker, komponist, tekstforfatter og arrangør fra Haugesund, med mesteparten av sitt virke i Stavanger. Han lagde blant annet sanger og melodier for Magnus Samueslen.

Torhild Abrahamsen (senere Gausland) var en populær sanger i Stavangerdistriktet på 50-60 tallet,, hvor hun blant annet opptrådte med det populære danseorkesteret Johnny Band . Hennes sangtalent ble også godt brukt under oppsetninger av Rogaland barneteater.

Bernt Øvregaard var en sanger fra Klepp, med et bredt repertoar.

Underholdningsgruppe fra Klepp.

Odd Kvale var kjent som Haugesunds Pat Boone.

Margit Bakkevold var en populær sanger innen Haugesunds revyscene.

Toggle menu