Fiolinist/komponist Per Reidarson fra Grimstad var en stor drivkraft for Stavangers musikkliv i perioden 1917 til 1919. Selv om han var svært dyktig, ble det kontroverser.

Tyske Carl Maria Artz var kapellmester i Stavanger Orkesterforening fra 1919 til 1921. Han var med å starte det mange mente var gullalderen for byens musikkliv.

Stavangerordfører L .W Hansen (1938-40, 1945) var en av mange kulturelle interesser, da spesielt musikk. Det er han som har æren for at det ble stiftet et symfoniorkester i Stavanger.

Karen Abigael Sømme , "Den blå dame i Sølyst", gjorde en stor innsats for Stavangers kulturliv, da spesielt symfoniorkesteret og konserthussaken.

Gunnar Knudsen var en fiolinist og kapellmester fra Drammen. Under sin periode i Stavanger (1938-1945) var han i stor grad med å bygge opp musikklivet i byen.

Oluf Gundersen var en basunist basert i Stavanger.

The Mute – A Silent Love Story Først i verden med en kombinasjon av teater og animasjon, fortalt gjennom musikk av Janove Ottesen, uten ord ved Christian Eriksen og med SSO på podiet.

Fiolinisten Sveinung Sand har vært en sentral skikkelse i Stavanger Symfoniorkester siden tidlig på 1980-tallet.

Trønder , komponist og fiolinist Ørjan Sætran ble konsertmester i Stavanger Symfoniorkester i 1973. Han er bosatt på Sola.

Stavanger konserthus er to bygninger i Stavanger. Det opprinnelige konserthuset i Bjergstedparken ble åpnet i 1982. Et nytt konserthus i Sandvigå ble åpnet i september 2012.

Kraggerud, Henning

Norwegian mood

1997

Ingrid Økland kommer fra Stavanger og bor nå i Oslo. Hun arbeider som frilanser på barokkfiolin, moderne fiolin og viola d’amore

Toggle menu