"Susanna" var en omstreifende musikant/lirespiller som kom til Haugesund ved våren flere år fra starten på 1900-tallet.

Lærer og speiderpioneer Wilhelm Retz hadde bakgrunn som skuespiller ved Iduns Julekomedie. Her var det musikalske stykker , hvor den vordene lektor Retz ikke skal ha hatt sangstemmen med seg.

Postarbeider og revisor Oscar Riis fra Stavanger hadde en lyrisk åre, og skrev leilighetsdikt og sanger. Han var også i sin ungdom med i musikalske stykker ved Iduns Julekomedie.

Iduns Julekomedie (opprinnelig Kongsgaard Dramatisk-Musikalsk Forening) er skoleteatret ved Stavanger katedralskole på Kongsgård, som ble stiftet i 1886. I tiden har de satt opp flere musikaler, operetter, vaudeciller og sangfarser.

Borghild «Bobbi» Rullestad ,senere Pedersen, var skuespiller og sanger innen Stavangeteateret Iduns Julekomedie. Hun spilte Maren Snørteland i den første oppsetningen av «Maktå på Straen».

Marie Elisabeth Øvregaard, senere Falck, var en skuespiller og sanger innen Stavangeteateret Iduns Julekomedie. Hun var den første som spilte jomfru Bertelsen av «Maktå på Straen».

Stavangermannen Magnus Karlson var kjent for sitt engasjement for politikk, avholdssak og sunt kosthold. Gjennom sitt virke i Frisinn, deltok han også i teater og skrev sangtekster.

Sandnesmann Jonas Schanche Jonasen var kjent som motstandsmann . byhistoriker, forfatter og journalist. I studentårene var Schanche Jonasen med som skuespiller i Iduns Julekomedie, hvor han spilte i flere musikalske stykker.

Kjemi-ingeniør Hjalmar Pram var en høyt aktet mann i sin hjemby Stavanger. I sine unger år var han sanger og skuespiller, samt en av Kongsgaard dramatisk-musikalske forenins grunnleggere.Dette var foreløperen til Iduns Julekomedie.

Helene Mauritzen , senere Gerrard, var en skuespiller og sanger innen Iduns Julekomedie. Hun var den første som spilte Lava Snørteland i Stavangerkomedien «Maktå på Straen».

William André Hageseter har vært aktiv som skuespiller og sanger innen Stavangers teater og revyscene.

Oddny Judith Solheim fra Sandnes var skuespiller og sanger innen Rogaland Barneteater på 80-tallet.

Toggle menu