Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ola var fra Sandefjord, ble landskjent i 1965 da Johnny Band hadde en opptreden i Sandefjord. Sangen er en munter popsang, og på mange måter prototypen på den ukompliserte norske sekstitallspopen.

Original
Sangens opprinnelige tittel er "My Little Sweetheart", komponert av Albert Edvin Pedersen, og med tekst av Per Kvist (1890-1947). Kvist var revyskuespiller og vise- og slagerforfatter, kjent som en av Norges morsomste scenepersonligheter. Som revyforfatter fra 1942 på Edderkoppen i Oslo laget han flere revysuksesser for Leif Juster.

Melodien ble skrevet til konkurransen "Jazzmusikkonkurransen 1929" der den kom på en tredje plass. Melodien ble lansert som en fox-trott. Førstepremien i konkurransen ble vunnet av valsen "I Vinden", med musikk av "James" og tekst av Herman Wildenvey. Andreplassen gikk til tangoen "Amoriner" med musikk av Fred. Bjønner og tekst av Finn Bø. Premien for de tre første på lista var en utgivelse av komposisjonen i form av notetrykk på A/S Norsk Notestik & Forlag i Oslo, samt innspillinger av låtene med kjente artister.

Einar Rose (1898-1979), som i mellomkrigstida trolig var landets mest solgte grammofonartist, lanserte sangen første gang på 78-plate i 1929, utgitt på plateselskapet Odeon. Sangen var første grammofoninnspilling med Rose i Berlin 12. september 1929.

Cover versjon
Johnny Band lanserte "Ola var fra Sandefjord" på Park Hotell i Sandefjord i 1965. Johnny Band og Dizzie Tunes spilte Top Twenty sammen, der hvert av bandene spilte ti sanger hver av sangene som lå på topp den uka. Etterpå spilte de én låt hver, og i og med at de var i Sandefjord tenkte Johnny Band at de skulle slå til med "Ola var fra Sandefjord". Det tok mildt sagt helt av, med fjernsynsopptreden og plate. "Ola var fra Sandefjord" solgte 48.000 eksemplarer.

Sjangerbeskrivelse
Det som først og fremst kjennetegner sangen er humoren og den friske "lua på snei"-framføringen. En slager og munter popsang med et hyggelig singalong-refreng.

Sangen ble i 2008 tatt opp i Rogalandskanonen.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙