Elvira Nikolaisen

Elvira Nikolaisen

Elvira Nikolaisen er en singer-songwriter fra Moi.

Elvira kommer fra en stor familie med rike musikktradisjoner. Faren, John, var  kirkeorganist i flere tiår  og flere av søsknene,  Emil Hilma (Serena- Maneesh mm) og  Ivar (Silver, Kvelertak mm), er også musikere. Hun opptrådt sammen med en eller flere av dem i bandene Bouquet og Royal

Familien hennes er svært religiøs, men i en alder av 18 år avviste hun selv sin kristne tro. En del av tekstene i musikken hennes reflekterer hvordan denne forandringen hadde på hennes liv. «Eg ønskjer ikkje å hykle. Men det har vore tungt å gå bort frå trua. Eg har nesten måtta skifte ut heile nervesystemet mitt. Trua sat så djupt i kroppen» har hun sagt.

Nikolaisen debuterte i 2006 med musikkalbumet Quiet Exit, hvor hitsinglene «Egypt Song» og «Love I Can't Defend» er hentet fra. Albumet er produsert av Knut «Euroboy» Schreiner, og Nikolaisen har skrevet både tekster og melodier. Tekstene er på engelsk. Albumet fikk gode kritikker, solgte bra og Elvira ble sammen med Marit Larsen satt i front av den norske «jentebølgen» i 2006.

I oktober 2006 sang hun duett med Bjørn Eidsvåg på sangen «Floden» som ble utgitt på sistnevntes album Nåde. I denne sangen synger Nikolaisen på sin egen dialekt fra Moi.

I april 2008 gav hun ut sitt andre album Indian Summer som holdt seg i samme musikkstil som debutalbumet. Den ble produsert av samboeren Christer Engen. Indian Summer fikk dog lunkne kritikker og singelen «The One You Cannot Keep» ble aldri noen stor hit. I tillegg måtte Elvira avlyse norgesturneen våren 2008 på grunn av pollenallergi.

Elvira har også vært skuespiller i flere musikkvideoer.

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Elvira Nikolaisen
Etablert/født: 
1980
Aktive fra/til: 
2005
Beliggenhet: 
Forfatter: 
Joar Kvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 28.01.2014 - 14:10
Oppdatert dato: 26.03.2019 - 15:25
Sist endret av: ÅsmundÅdnøy
Diskografi: 

Nikolaisen, Elvira

Indian summer

2008

Nikolaisen, Elvira

Quiet exit

2006
Toggle menu