John Nikolaisen

John Nikolaisen foto: Dalane Tidene

John Nikolaisen, fra Askøy, er en musiker, dirigent, sanger og lærer basert på Moi. Flere av hans barn er veletablerte innen det norske musikkmiljøet.

John Nikolaisen har vært en stor drivkraft innen Lunds kulturliv. Han var organist i Lund kirke fra 1976, med enkelte permisjoner, og har blant annet fungert som dirigent for Menighetskoret. Nikolaisen har deltatt musikalsk på flere arrangement i kristen og kommunal regi, og har hatt selvstendig stått for konsertarrangement i kirken. Han var lenge lærer ved musikk og kulturskolen, samt ledet barnegospelkoret i Moi. 

I 2008 fikk Nikolaisen 10. 000 kr fra NorDan-fondet for å ta en musikalsk studietur til den skotske øya Iona.  I etterkant ble keltisk konsertraften med Lund Menighetskor. John Nikolaisen bidro med noe annet en sine vante instrumenter, orgel , piano og gitar.  Her sang han, samt spilte fløyte og trekkspill. 

 John Nikolaisen er kjent for sitt store engasjement, og evnen til å få andre med i det musikalske arbeidet. I 2009 fikk han Lund kommune sin kulturpris, som blant annet besto av en bronsestatuett. Han var også aktiv som organist og korleder på Heskestad. Opprinnelig kom Nikolaisen til Moi på siviltjeneste ved Lundheim folkehøgskole.

I 2016 arrangerte John Nikolaisen innsamlingskonserten «Viser og vers i 40 år» i forbindelse med året tv-aksjon.

John Nikolaisen er  nå pensjonert, men holder seg fremdeles musikalsk aktiv. I 2017 debuterte han som soloartist med platen "Viser og vers". Denne inneholdt kun coverlåter, både på norsk og engelsk. Som de fleste av Nikolaisens prosjekter, gikk overskuddet til veldedighet, denne gangen Kirkens Nødhjelp.

John Nikolaisen har videreført musikken til sine barn. Elvira, Hilma, Emil og Ivar er alle i dag kjente navn i den norske musikkverdenen. De er eller har vært aktive i band som Silver, Extol, The Loch Ness Mouse, Abdsurd2, Happy Dagger, Serena-Maneesh.   Umbrella, Royal , Todd Rundren, Emill Nikolaisen, Hans -Peter Lindstrøm , Kvelertak og The Good, The Bad & The Zugly. Disse var til stor hjelp under hans platedebut.

Se også:  Trio Moi

 

Video: 
Kilder: 

Lunds historie II-Heskestad, Olav | Buseth, Pe

Avisen Agder

Dalane Tidene

John Nikolaisen
Etablert/født: 
1952
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 19.02.2018 - 12:03
Oppdatert dato: 21.07.2018 - 02:53
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu