Hard Bargain Band

Hard bargain Band foto: Dalane Tidene/Ernst Torgersen

Hard Bargain Band var en bluesgruppe fra Egersund.

Startet opp som Rune & Bendik. Hard Bargain Band gjorde suksess med opptredener under Dalane bluesfestival, Her imponerte de de blant annet Steinar Albrigsten , som ville spille med dem på scenen under Egersund Visefestival 2004. 

Stilmessig befant de seg innen Texas-området, med rocka bluesriff . Bandet spilte en blanding av selvlagde og andres låter.  I begynnelsen spilte de mest instrumentalt, men etter hvert viste deg seg at Gunnar Link kunne sitat: «synge som en gresk gud». Rune Ellertsen ble senere også vokalist.  Hard Bargain Band hadde øvingslokale i Eigerøy arbeiderkirke

Hard Bargain Band spilte flere ganger ved >Notodden Bluesfestival.  Her vant de bluescupen i 2005. Deretter ble det mange spillejobber. Samme år vant de en konkurranse under Okka festival, som var en plateinnspilling til 10.000 kr. Det resulterte i en demo med en coverlåt og fire andre skrevet av Ellertsen. Det ble så Norgesturné, hvor de fikk kulturstøtte på 75. 000 kr. De spilte også på Åmål Blues Fest i Sverige. 

I 2006 deltok Hard Bargain Band på Nrk satsingen «Kjempesjansen»   Dette året slo de Vidar Busk under gitarkappleik på Notodden Blues Festival. I 2008 hold de konserter i Sverige og England.

Hard Bargain Band var:
Rune Ellertsen-gitar, vokal
Bendik Tønnesen-bass
Morten Espeland-trommer 
Gunnar Lind-gitar, vokal
Jan Klippen Hovland-piano
Ida Bjerkreim-trommer (erstattet Espeland)
Thor Kristian Klepp – gitar (vikarierte for Lind) 
Tor Inge Ege-tangenter
 

Kilder: 

Dalane Tidene

Hard Bargain Band
Etablert/født: 
2003
Aktive fra/til: 
2003
Sjanger: 
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 27.03.2019 - 12:10
Oppdatert dato: 29.03.2019 - 12:24
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu