Margit Aarebrot (1922-1993)

Margit Aarebrot foto 1ste Mai

Margit Aarebrot (senere Aas) var en skuespiller og sanger fra Stavanger kjent for å fremføre visene sine med strålende humør.

Margit var en del av revymiljøet med Laurits Torssen, Aslaug Tønnessen, Carl Sømme, Bjarne Andersen, Aage Egeland, Magnus Samuelsen, Einar Salomonsen med mer. Hun debuterte på scenen som 11 åring, og viste allerede da stort anlegg for sang, med Tønnessen som sin store inspirasjon. Allerede i ung alder sang hun om jenter som gikk på strøket og sjømenn. De manglet ikke salt, som avisene sa det. 

Margit ble kåret til Rogalandprinsessen i 1938. Hun opptrådte landet rundt med sine viser, samt deltok i flere musikalske komedier, revyer og kabareter. Med sin musikalske sjarm fant Aarebrot raskt plass i publikums hjerter. 

Margit ble husket for å være sprudlende og morsom, i tillegg til å ha et temperament. Ingen skulle påstå at hun var kjedelig å være rundt. I følge Rogalands  Avis, skal Margit ha hatt det med å synge feil en del ganger. Den mest prominente må være da hun skulle synge “Arbeie e’ skjede”, og det lød “Arbeie e’ skjedå” . 

Margit ser ut til å ha bosatt  seg i Oslo, hvor hun døde i 1993. 

Kilder: 

1ste Mai

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad

Myheritage

Margit Aarebrot (1922-1993)
Etablert/født: 
1922
Aktive fra/til: 
1933
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 25.01.2021 - 09:54
Oppdatert dato: 25.10.2022 - 07:17
Sist endret av: JoarKvanvik
Toggle menu