Musikkbiblioteket på Sølvberget

Musikkbiblioteket

Musikkbiblioteket(tidligere Musikk-og-filmbibliotek) holder til i Stavanger kulturhus. De er ansvarlige for Rogalyd, en wiki over lokale band, artister og musikkinstitusjoner..

På Musikkbiblioteket kan du gratis låne fra en samling på 50 000 CD/LP-er, 20 000 noter og bøker, 35 musikktidsskrifter, samt flere hundre fanziner. 

Musikkbiblå flyttet inn i nye lokaler på 600 kvadratmeter i kulturhusets førsteetasje i februar 2005, og framsto da som landets mest moderne musikk- og filmbibliotek. I 2016 flyttet de opp i tredje etasje.

Med 300 000 besøkende i året, og et tett samarbeid med Stavangers øvrige musikkmiljø, ga dette en status som byens og regionens musikalske storstue og møteplass. 

Musikkbiblioteket  har spesialkompetanse på musikk og brukes av institusjoner, organisasjoner og personer over hele landet. De arrangerer konserter, foredrag,  og klassebesøk.Et annet mål er  å dokumentere hele Rogalands musikkliv innen alle sjangre, gjennom blant annet Rogalyd. Det finnes en egen "Wall of fame" med lokale artister.

De som er på Wall of Fame:

Morten Abel
Sigvart Dagsland
Bjørn Eidsvåg
Rita Eriksen
Hans Petter Hansen
Jan Høiland
Ingenting
Reidar Larsen
Mods
Magnus Samuelsen
Stavangerensemblet
Tony & The Swing Blues
Tønes
Vamp
Svein Tang Wa

 

SoundCloud: 

#73: Rogalyd Wall of Fame by Sølvberget

Spotify: 
Video: 
Kilder: 
Musikkbiblioteket på Sølvberget
Etablert/født: 
1935
Aktive fra/til: 
1935
Beliggenhet: 
Forfatter: 
JoarKvanvik

Siste oppdateringer

Innleggsdato: 01.10.2017 - 14:17
Oppdatert dato: 05.04.2018 - 09:04
Sist endret av: Joar Kvanvik
Toggle menu