Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Akt9

Etablert/født: 2007
Virksom: 2012

Akt9 var en trio som ble oppretta i 2007 i Stavanger og består av medlemmene K., Midnatt og Rude.

K. hadde før dette vært synthist i Forlorn og vokalist og låtskriver i noen mindre kjente lokale band før han, sammen med Midnatt, la grunnlaget for Akt9. Disse to møttes da Caerimonium, det siste bandet K. sang i før Akt9, var i studio hos Midnatt tidlig 2007. Allerede før de gikk i studio, var K. klar på at han kom til å slutte i Caerimonium av ymse årsaker og fortsette i et nytt prosjekt, som da var under planlegging sammen med Midnatt, som på den tida bodde i Bodø. Etter noe att og fram, ble det klart at en kollega av K. var interessert i å være med i bandet og spille slagverk, og dermed var Rude blitt en del av dette prosjektet, som først startet under navnet Yet Divine.

Om lag ett år etter at bandet ble stifta, hadde de spilt inn sin første EP ved navn "Behind the Curtain". I løpet av denne tida hadde de også gått gjennom et navneskifte og nå tatt navnet Akt9.

Musikken de spiller har ulike elementer i seg, både melodisk og rytmisk, og kan anses for å være en progressiv form for metal.

Bildegalleri