Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Amphibia

Etablert/født: 2010
Virksom: 2010 -2011

Instrumentalt band fra Rogaland , som for det meste spilte prog og fusion, men de var også innom andre sjangere som jazz, metal, funk, latino og så videre.

Endre og Erlend satt i en mørk bakgate i den tåkete byen Stavanger, og spilte en koselig runde ludo. Blant søppel bøttene var en sulten rotte, som hadde tilbrakt hele natten i forøk på å spise en Rema 1000-pose. Rotta, som het Magnus, ble med på ludo-spillingen, i håp om å spise de andre deltakerne etterpå. Plutselig, Asle, kledd som en danser i en rosa ballettkjole, danset med elegante bevegelser. Asle viste seg å være verdensmester i kunstformen kjent som sikling. Irritert over Ludo-spillerne og sin 87 år gamle bestemor, siklet han hele smuget. Denne pinlige situasjon resulterte senere i dannelsen av Amphibia.

Amphibia er ikke lengre ett "operativt" band.

Medlemmer:

Endre Vedvik Tjellaug: begynte å spille gitar i en alder av 10, etter at faren hadde oppfordret ham til å begynne å øve. Hans største påvirkningene var Planet X, 65daysofstatic, Gåte, Jaga Jazzist, Flytende Tension Experiment, Marco Sfogli, Opeth, Pink Floyd og utslettet Science for å nevne noen. Endre har bygget sin egen 7-strengs gitar fra bunnen av, noe som viste den store lidenskapen han hadde for sitt instrument. Han spilte denne gitaren gjennom en Mesa Boogie IV forsterker og en Mesa Boogie 4x12 cab.

Erlend Gundegjerde: begynte å spille keyboard, så tidlig som i en alder av 5.En dag begynnte han bare briste i gråt, fordi nesten alle i familien spilte et instrument, utenom ham.. Så etter den dagen, bestemte han seg for å lære å spille piano. Det faktum at de hadde et piano hjemme, og at hans bestemor kunne spille, gjorde tangentene den enkleste og mest naturlige instrument for ham å starte sin musikalske reise med. Hans største påvirkningene var Jordan Rudess, Dream Theater, Liquid Tension Experiment, Chick Corea og Toto. I begynnelsen spilte han for det meste klassisk musikk, men senere fikk han mer inn i prog, fusion, latino og jazz. Erlend også spilte også trommer, som har hjalp ham å utvikle en god følelse og forståelse for rytme. Hans hoved keyboard var Kurzweil PC3x.

Asle Bråthen: begynte å spille bass når han var rundt 13 år gammel, og siden da har han vært gjennom ulike musikkstiler som funk, rock, jazz, metal, progressiv rock, fusion og også storband musikk. Hans tidligste innflytelse var Flea, den store bassisten i Red Hot Chili Peppers. Flea var trolig den viktigste grunnen til at han plukket opp bassen. Asle har også blitt inspirert av mange flotte jazz musikere som Miles Davis, John Coltrane, Dave Holland og Pat Mentheny. Victor Wooten, Stanley Clarke, Jeff Berlin, Marcus Miller, Flea og Jaco Pastorius er alle bassister som har gjort en stor innvirkning på ham. Hans favoritt band er Jaga Jazzist, Return To Forever, 7for4, RHCP, Pink Floyd, Rage Against The Machine, Jamiroquai, The Mars Volta og Yes. Han spiller en Music Man Sterling H 4 på TC Electronic RH 450 toppen med en 2 X 10 "cab.

Magnus Lygren: begynte å spille trommer i en alder av seks. Til å begynne med spilte han african "djembe", men senere da han var 7 fikk han sitt eget trommesett. Før Magnus spilte trommer, brukte han til å slå dritten ut av ting i huset som bokser og kasser, og derfor ble trommene det mest naturlige instrumentet for ham å velge. Hans tidligste påvirkninger var Jeff Pocaro (legendariske trommeslageren i Toto), og Kim Ofstad (tidligere trommeslager i D'sound). Gjennom årene har han utforsket mange ulike sjangre som rock, pop, fusion, funk, jazz, latino og prog metal. Trommeslagere som har gjort en enorm innvirkning på hans spillestil er Vinnie Colaiuta, Mike Portnoy, Gavin Harrison og Simon Phillips. Hans favoritt band er Dream Theater, Jaga Jazzist, Porcupine Tree, Flytende Tension Experiment, Karizma, Planet X, Transatlantic, Queen, Pink Floyd, Rage Against The Machine og Toto.

Se også: Bråthen, Gundegjerde & Lygren Trio,Salvare,Keven Ekenes,Ska-boom

Lenker

Kilder