Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Angel & Heart

Etablert/født: 1994

Amerikanskinspirert pop-rock med et akustisk utgangspunkt. Duoen besto av Jack Johnsen (gitar,vokal,låtskriver) og Anita Bekkeheien(hovedvokal).

Starten på det hele var da Anita Bekkeheien fra Sola prøvesang i studioet til Sandnesmusikeren Jack Johnsen, og likte stoffet. Dette førte etter hvert til et samarbeid. Begge hadde tidligere vært aktive innen musikkmiljøet Bekkeheien hadde bakgrunn fra både kor og band med Aretha Franklin-aktig soul på repertoaret. Etter hvert ble hun introdusert for Johnson, som falt for stemmeprakten hennes. Jack Johnsen hadde laget musikk siden han var 14 år, men den hadde aldri blitt utgitt på plate.

På deres debutalbum «One by One» var det alt i alt 17 profesjonelle musikere som deltok. De fleste var fra Oslo, men også noen lokale folk ble involvert, som Rolf Helge Lande og Ingenting-bassist Tor Jan Møller. Det ble spilt inn i Studio 1 i Oslo, med Arne Petter Rognan fra plateselskapet Victoria som produsent, og da Stavangerbaserte Truls Birkeland som tekniker. Jack Johnsen skrev det meste av både tekst og melodi, foruten om kopilåten «The Unforgiven» av Metallica. Anita Bekkeheien hadde en stemme med i laget når det gjaldt vokalarrangementene. Plata ble utgitt på "Rose Records» - Victorias nysatsning innenfor popmusikk. Det ble utført en lytterundersøkelse, til svært god respons. Duoen gjorde også konsertopptak for innslag i TV Norge.

De betegnet musikken sin som amerikanskinspirert visepop med elementer av country. Men ikke alltid «søt og snill», litt rått og rocka var det også. Tekstene var på engelsk, og handlet om livet. Håpet var om en bred appell.

Se også: Bajas,Månesyll & Tonegull,Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars,Lappeteppe

Utgivelser

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Sandnesposten